„Kácení máje, ale také dětský den se v Dřevohosticích snažíme postupně obnovovat. Dlouhou dobu se májové oslavy v Dřevohosticích nekonaly a dětský den hasiči pořádali pouze pro děti základních a mateřských škol. Ale rodiče o tuto akci měli zájem, tak jsme ji spojili v jeden den,“ řekl jeden z místních hasičů, kteří byli hlavními organizátory této akce.

Odpoledne na děti čekala řada soutěží, při nichž si mohly ověřit svou rychlost, přesnost a sílu. „Vyzkoušela jsem si hod míčkem na plechovky, skákání v pytli, ale nejvíc se mi líbilo chytání rybek na udičku,“ řekla šestiletá návštěvnice dřevohostických oslav Lucie Telingerová.

Pořadatelé však nezapomněli ani na vědomostní disciplíny. „Děti soutěží v devíti disciplínách, z nichž některé jsou vědomostní. Například se zúčastnili menšího vědomostního kvízu, nebo bojovali o to, aby co nejrychleji a nejlépe recyklovaly PET láhev,“ dodal pořadatel.

Když pokáceli májku, která letos měřila kolem dvaceti metrů, zasoutěžili si také dospělí, a to například ve zvedání sudu piva či v rychlém pití tohoto nejoblíbenějšího nápoje.