Herní prvky v této části Přerova citelně chyběly a rodiče museli se svými dětmi navštěvovat vzdálenější hřiště za Priorem.

„Termínem dokončení je 25. srpen, ale vypadá to, že bude stavba hotová v předstihu," uvedl Jiří Raba z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Zbudování dětského hřiště přišlo na 3,8 milionu korun, z toho činila výraznou část prostředků dotace z evropských fondů.

Jedna část sportoviště má sloužit nejmenším ratolestem, druhou můžou využívat starší děti.

V koutku pro návštěvníky od 3 do 12 let je kyvadlová houpačka, kolotoč, je osázen pružinovými atrakcemi a nechybí zde lanové centrum. Atrakcí je také ping pongový stůl.

Sportoviště pro starší děti bude mít tartanový povrch a návštěvníci ho můžou využívat na volejbal, basketbal nebo tenis. Počítá se rovněž s jeho oplocením.

„Zbývá nám položit tartan na víceúčelové hřiště a postavit oplocení. Pod ping pongový stůl umístíme gumovou dlažbu a nasypeme písek do nového pískoviště. Dodělává se také přístupový chodník," popsal průběh prací stavbyvedoucí Jan Horalík, který doufá, že bude hřiště kompletně hotové do konce měsíce.