„Venkovní pětadvacetimetrový bazén je už otevřený čtrnáct dní. Nikdo se ale koupat nechodí," popsal smutnou realitu Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo, která je provozovatelem plaveckého areálu v Přerově.

Oficiální začátek sezony je 1. července, pokud se ale počasí umoudří, začne o něco dříve – zřejmě už v červnu.

Na přerovském bazéně dojde k jedné výrazné změně.

„Návštěvník bude moci za jedno vstupné navštívit jak venkovní areál, tak i krytý bazén, na kterém bude po dobu sezony od 15. června do 13. září platit takzvaný letní provoz," upřesnil.

Během něj ale nebudou mít návštěvníci krytého bazénu k dispozici parní saunu a mimo provoz bude i nerezový relaxační bazén.

Cena vstupného zůstane stejná jako loni – a řídit se má taxou, jež platí na venkovním koupališti.

Penčice startují 1. července

Areál v Penčicích, jenž prošel loni rekonstrukcí, otevírá 1. července. Malým návštěvníkům jsou nově k dispozici dětské atrakce a opravená je i provozní budova.

Koupaliště v Kojetíně zahájí sezonu v sobotu 6. června. První otevírací den mají navíc děti do patnácti let vstupné zdarma.

„Když je hezké počasí, začínáme i koncem května. Zatím to tak ale nevypadá. Ceny zůstávají stejné jako loni," uvedl Vlastimil Psotka, ředitel společnosti Technis Kojetín, která koupaliště provozuje.

V areálu jsou kromě bazénů a tobogánu také vířivka a další vodní atrakce.

Lipník: blíží se rekonstrukce

Omezený provoz hlásí městské koupaliště v Lipníku nad Bečvou, které se zpřístupní návštěvníkům v sobotu 20. června. Třicet let staré koupaliště čeká generální oprava.

„Za celé období tady nebyly provedeny žádné zásadní opravy či rekonstrukce stavební ani technologické části," vysvětlil ředitel zdejších technických služeb Dušan Pořízka. Areál vyžaduje alespoň modernizaci provozních objektů.

„Po dohodě s městem jsme nechali zpracovat projektové dokumentace na novou technologii chemické úpravny vody, na celkovou opravu provozní budovy správce, plavčíků, šaten a toalet, a také na výměnu dětského bazénu," upřesnil.

Rekonstrukce by měla přijít na řadu buď po skončení sezony v letošním roce, nebo až v tom příštím.

Radslavice zůstanou zavřené

Kvůli nedokončeným opravám zůstane i letos zavřené koupaliště v Radslavicích.

Na dříve oblíbené a vyhledávané místo Přerovanů nemají lidé přístup už třetí sezonu.

„Začalo se s opravou popraskaného povrchu bazénu, ale ta se nedokončila. Ještě se musíme rozhodnout, jakým směrem půjdeme dál, pokusíme se získat vhodný dotační titul," zdůvodnil starosta obce Josef Hrdlička.