Pravou předvánoční pohodu si můžete vychutnat na náměstí T. G. Masaryka v Přerově ve středu 11. prosince v 18 hodin.

O příjemnou atmosféru a kulturní zážitek se postará pěvecký sbor Vocantes ze Základní umělecké školy B. Kozánka, který zazpívá v doprovodu redaktorů Přerovského deníku pět koled. Ty se rozezní ve stejný okamžik ve stovkách měst a obcí v celé republice.

Pokud si tedy chcete společně s ostatními zazpívat, oprašte si doma texty známých koled Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši.

Moderovat celou akci na náměstí v Přerově bude Bohuslav Přidal a o skvělý zvuk se postará hudebník, skladatel a kytarista Ivan Němeček. Zváni jsou všichni příznivci týdeníku Nové Přerovsko s mnohaletou tradicí.

Program zpestří hokejisté

Součástí středečního podvečera bude též doprovodný program pro děti v podání hokejového klubu HC ZUBR Přerov.

„Půlhodinu před zpíváním koled bude pro děti připravena soutěž ve střelbě na branku a slalom mezi kuželi o sladkosti a nafukovací balonky se znakem klubu. Pokud bude o soutěže zájem, můžeme pokračovat i po koledách," sdělil Lubomír Svoboda, jednatel HC ZUBR Přerov.

Kde se bude také zpívat?

Zpívat koledy budou nejen Přerované, ale i lidé v celé řadě okolních obcí. Přerovsko je v tomto směru unikátem – k akci Česko zpívá koledy se totiž připojil rekordní počet obcí v Olomouckém kraji.

Koledy se rozezní v šestnácti obcích a každá z nich si připravila pro návštěvníky svůj vlastní program.

V Dřevohosticích se bude zpívat na zámku a lidé dostanou hned u vstupu sborníčky, ve Veselíčku se zase během akce bude rozlévat polévka, punč, svařené víno a čaj. Tahounem v Radslavicích bude kostelní sbor s trubači. Zpěvem koled si zpestří středeční podvečer také v Tovačově, Dluhonicích, Lověšicích, Bochoři, Žeravicích, Rokytnici, Lobodicích, Jezernici, Býškovicích, Oprostovicích, Drahotuších a Zámrskách.