Oba obžalovaní měli k většině předložených důkazů připomínky a zpochybňovali je.

Obžalovaná Hana Nárožná si u soudu stěžovala na to, že lékaři z olomoucké vazební věznice jí upírají péči a manipulují s její zdravotnickou dokumentací.

Kritizovala také stav přidělené cely ve věznici a tvrdila, že je hygienicky závadná.

„Na soudní jednání se nemohu dostatečně připravovat. Z cely mi odstěhovali volnou postel i skříňku, nemám si kam ukládat své písemnosti," stěžovala si Nárožná.

Podobně při minulém soudním jednání v dubnu tvrdila, že ji zaměstnanci věznice šikanují.

Mluvčí olomoucké vazební věznice Markéta Zimová to však odmítla a sdělila, že se k Haně Nárožné zaměstnanci chovají zcela standardním způsobem stejně jako k jiným obviněným.

U soudu byl promítán také videozáznam, který zachycuje pouzdro s mnoha osobními doklady pohřešovaného Miloslava Nárožného. To se našlo v klavíru, který Haně a Pavlu Nárožným zabavili exekutoři.

Kromě občanského průkazu obsahovalo také řidičský průkaz a platební karty a další doklady psané na Miloslava Nárožného.

Krvavá bunda? Není moje, patří otci!

Obžalovaný Pavel Nárožný zpochybnil tento důkaz i to, jakou cestou se mohl do jejich klavíru dostat. Také k bundě se stopami krve, která byla u soudu předložena jako důkaz a měla patřit Pavlu Nárožnému, měl zásadní připomínky.

„Není moje, patří mému otci," tvrdil Pavel Nárožný.

To však vyloučila sestra Miloslava Nárožného.

„Nikdy jsem ji na bratrovi neviděla," potvrdila u soudu žena.

Postupně, jak předseda soudu předkládal a předčítal listinné důkazy, zpochybnili matka a syn Nárožní většinu z nich.

Kritizovali také způsob, jakým policisté odebírali pachové stopy a jak postupovali při zajišťování důkazů. Oba shodně tvrdili, že nemůžou být odsouzeni, pokud stále chybí těla obou obětí.

Soud se bude případem znovu zabývat v pondělí 18. června.

„Předpokládám, že kromě provádění listinných důkazů již dojde i na závěrečné řeči," naznačil další průběh předseda senátu Vladimír Hendrych.

Přes dva roky ve vazbě, těla stále nenalezena

Šestašedesátiletá Hana Nárožná a její sedmatřicetiletý syn Pavel jsou kvůli obvinění z dvojnásobné vraždy manželského páru ve vazbě již přes dva roky.

Po tělech manželů Nárožných policie pátrá od 9. listopadu 2009, kdy byly v jejich rodinném domě v Přerově nalezeny rozsáhlé krevní stopy a znaky zápasu.

Matka a syn Nárožní měli manžele Nárožné zavraždit a jejich těla odvézt automobilem na neznámé místo. Dodnes se je nepodařilo najít.

Důvodem vraždy by mohly být dlouholeté rodinné spory a majetek. Při prohlídce domu zavražděných manželů policisté nalezli také listinu, ve které otec Nárožný svého syna Pavla vydědil a rovněž závěť ve které veškerý majetek odkazuje stávající manželce.

SOUVISEJÍCÍ: Krvavá vražda manželů: rozsudek padne asi v květnu