„Hříšníka na služebnu ke zjištění totožnosti přivezla hlídka strážníků městské policie. Zloděj si v obchodě v Kojetínské ulici dal do batohu hned čtyři půllitrové láhve Hanácké vodky a tři čokolády v hodnotě pět se korun," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Při pokusu odejít z prodejny byl odhalen ostrahou a zboží tak putovalo zpátky do regálů.

Ve stejný den přivolala ostraha policejní hlídku ještě jednou do marketu, tentokrát v Denisově ulici. „Zde pracovníci prodejny policistům předali čtyřiadvacetiletého mladíka, který se stejným způsobem pokusil bez placení z obchodu přenést zboží v hodnotě 1 050 korun," doplnila mluvčí. Mladík se zaměřil na zboží různého druhu. Do batohu si z vozíku naskládal mléčné výrobky, uzeninu, sýry, maso i sladkosti a bez placení prošel pokladnami, kde již na něho čekal člen ochranky. I v tomto případě bylo nepoškozené zboží vráceno zpět do prodeje.

U obou pachatelů policie zjistila, že se nejedná o žádné nezkušené zlodějíčky, ale o protřelé recidivisty, kteří byli v minulosti za obdobné trestné činy odsouzeni.