Vandal poničil odstavený bagr

Vandal si vyhlédl odstavený bagr a poškodil ho. Mezi obcemi Prosenice a Buk na Přerovsku si v pondělí 16. ledna neznámý pachatel posvítil na pásový bagr, který byl odstavený na vyhrazeném stanovišti výstavby dálnice. „Nezjištěným předmětem rozbil čelní skleněnou výplň kabiny," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Firmě, která provozuje zemní práce a autodopravu, tak vznikla škoda téměř třicet tisíc korun. Pokud se podaří vandala dopadnout, hrozí mu až jeden rok za mřížemi.

Opilý vyhrožoval zabitím kočky, skončil na záchytce

Opilý devětačtyřicetiletý muž vyhrožoval čtyřicetileté ženě zabitím kočky. V pondělí 16. ledna byla přivolána hlídka policie na ulici Dluhonská v Přerově. „Muž mladší ženu napadal slovně vulgárními výrazy. Vyhrocenou situaci muž neustál a odešel do svého pokoje s tím, že si jde pro nůž a zabije ženě kočku. K zamýšlenému skutku, ani k napadení poškozené nedošlo," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž byl pod vlivem alkoholu, policisté ho převezli do nemocnice, neboť provedení dechové zkoušky na místě odmítl. Lékař následně rozhodl o umístění muže na záchytku. Nyní policie šetří případ pro přestupek proti občanskému soužití.

Za pronásledování může jít na tři roky do vězení

Jako objekt sledování a obtěžování si dvaatřicetiletý muž vyhlédl devatenáctiletého mladíka z Lipníku nad Bečvou. Muž mladíka obtěžoval od září loňského roku do začátku letošního. Odeslal mu asi padesát SMS zpráv a neustále mu volal. „Ve dvou stech případech mu vyhrožoval fyzickou likvidací. Poškozeného kromě obtěžování mobilem také téměř každý den osobně sledoval a při tom ho slovně napadal. V jednom případě se jednalo i kontakt fyzický, kdy mladého muže udeřil pěstí do obličeje," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Mladík neutrpěl žádné zranění, avšak chováním agresora se cítil být ohrožený, proto událost ohlásil na policii. „Případ šetříme pro trestné činy ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, nebezpečné pronásledování a výtržnictví, za které muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody," uzavřela Miluše Zajícová.