„V přízemí vnikl po dalším rozbití dveří do kosmetického salónu, kde vzal tři kusy dámského spodního prádla. Pak se pustil do demolování zařízení a zničil kosmetické přístroje, kosmetiku, nábytek, vybavení a rozbil dvě okna směřující do ulice," uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

To mladíkovi ovšem nestačilo a svoji agresivitu zaměřil na vodovodní baterii, kterou ukopl a následkem toho došlo k vytopení přízemní části budovy.

Pak pokračoval do dalších místností čekárny, aroma masáží a nehtového studia, kde rozbil křesla, stůl, zrcadla a další nábytek, který měl po ruce.

Cestou do prvního patra budovy ničil další věci. V masérském salónu rozbil skleněnou vitrínu.

Díky všímavosti občanů, kteří celou událost nahlásili na policii, se podařilo mladíka zadržet přímo na místě.

„Po příjezdu hlídky podezřelý rozbil okno v prvním patře domu a vyskočil na zem," doplnila mluvčí.

Vzhledem k tomu, že byl pořezaný na rukou od rozbíjení skla, byla přivolaná na místo záchranka, která ho převezla k ošetření do hranické nemocnice. Dle lékaře utrpěl zranění s dobou léčení do sedmi dnů.

Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,61 promile alkoholu v dechu a testem na drogy bylo zjištěno, že je i pod vlivem kanabisových látek.

„Po ošetření skončil v policejní cele a po provedených úkonech byl propuštěn ještě téhož dne v odpoledních hodinách na svobodu," upřesnila dále Zajícová. Škoda, kterou svým jednáním napáchal, byla vyčíslena na 171 500 korun a na ukradeném prádle 1 500 korun.