Zloděj si odnesl pořádný úlovek

Přerov – Během víkendu neznámý pachatel připravil vášnivého rybáře o jeho vybavení. Do vozidla Škoda Octavia, které bylo odstavené na parkovišti v ulici Hranická v Přerově, se pachatel dostal bez poškození a odcizil z něj předmět v předběžně stanovené hodnotě 32 500 korun.

„Z auta ukradl nabíječku na mobil a zkoušečku. Ze zavazadlového prostoru zmizel rybářský vak s příslušenstvím, tři rybářské pruty i s navijáky a doklady opravňující majitele odcizených věcí k rybolovu," uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Policisté případ šetří pro trestný čin krádež. 

Golf zůstal bez kol

Přerov – Neznámý pachatel odmontoval a odcizil čtyři kola a odtrhl zadní laminátový spojler střechy z osobního vozidla VW Golf. Událost se stala ze soboty na neděli v ulici Dvořákova v Přerově.

„Majiteli vozu způsobil svým jednáním škodu 37 000 korun a další škodu mu způsobil ještě na poškození laku a prahu vozidla, která nebyla doposud vyčíslena," uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Případ je šetřen pro trestný čin krádeže.

Vandal zapálil na autě stěrače

Kojetín – Odstavený automobil v Kojetíně na ulici Přerovská poškodil neznámý pachatel. Zapálil pod vozidlem značky Audi A6 papír a poškodil tím plastové podkolí a plastový práh. Ještě větší škodu pak způsobil zapálením stěrače, kvůli kterému došlo k prasknutí čelního skla.

„Škoda nebyla doposud vyčíslena a zajisté přesáhne částku 5000 korun. Z těchto důvodů kojetínští policisté zahájily úkony trestního řízení pro trestný čin poškození cizí věci," uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Za tento trestný čin pachateli v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Autor: Karolína Koleňáková