Takto například řádil z pátku na sobotu zloděj v Drahotuších. V době od 23 do 5 hodin ráno vnikl celkem do tří rodinných domů.

„Ve všech domech byli majitelé doma a spali. Pachatel se dostal dovnitř po vypáčení nebo vyháčkování ventilace okna. Odcizil zejména zlaté šperky a finanční hotovost," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přestože z posledního domu, do kterého se dostal sklepem, nestačil kvůli štěkajícímu psu nic ukrást, způsobil škodu v celkové hodnotě 36 tisíc korun.

Ve stejné době se neznámý zloděj dostal přes nezajištěné okno verandy do rodinného domu v Penčicích. Z verandy přešel do obývacího pokoje a do kuchyně. Prostory sice prohledal, ale žádné předměty neukradl.

Zloděj pak dům opustil vstupními dveřmi, které si odemkl klíčem, který majitel nechal v zámku. Vše se stalo v době, kdy majitelé byli doma a spali.

„Poslední případ jsme zaznamenali v pondělí a došlo k němu v Přerově na ulici Jateční. Neznámý pachatel vnikl přes otevřené okno do přízemního bytu do obývacího pokoje. Z něj odcizil plazmový televizor, další televizor ukradl z dětského pokoje," přiblížila mluvčí Zajícová.

Podle jejích informací má na objasnění tohoto případu lví podíl policista, který v té době nebyl ve službě. V inkriminovaném momentu se ale pohyboval v blízkosti místa, kde ke krádeži došlo.

„Všiml si dvou osob, které nesly zmíněné televizory v hodnotě 8 500 korun. Když přišel do služby, zjistil, že kolegové vyšetřují krádež odcizených televizorů," sdělila mluvčí Miluše Zajícová.

Na základě svých poznatků nakonec policisté zadrželi dva mladíky ve věku 22 a 15 let. Starší z pachatelů nereagoval na výzvy policistů, ti proto museli použít donucovacích prostředků.

Televizory se ale nakonec vrátily okradené majitelce.

„Oba pachatelé jsou podezřelí z trestných činů krádež a porušování domovní svobody," uzavřela mluvčí přerovských policistů.