Policisté ze specializovaného útvaru spolu s kriminalisty zadrželi prvního pachatele 19. dubna odpoledne, a to před hypermarketem v Denisově ulici v Přerově. Při zásahu museli použít donucovací prostředky, ale celá akce proběhla rychle a podezřelý nekladl větší odpor.

„Jednačtyřicetiletý muž vyráběl pervitin v bytech v Přerově minimálně od roku 2014. Drogu také prodával a předával zdarma nebo za protislužbu v podobě dodání léků na výrobu drog," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Psaníčka muž prodával za cenu od dvou set do tisíce korun a mezi jeho odběratele patřila více než desítka lidí. Kriminalisté u něj navíc při domovní prohlídce zajistili varnu a různé chemikálie.

Čtyři osoby obvinili přerovští kriminalisté z výroby a prodeje pervitinu. Tady jsou zabavené důkazy

Z důkazních materiálů. Foto: Policie ČR

Jen o pár hodin později zadrželi policisté na benzínové čerpací stanici v Polní ulici v Přerově také pětačtyřicetiletého muže. V místě přechodného bydliště zatkli i jeho třiatřicetiletou družku, která byla už v minulosti za distribuci drog souzena.

„Vyšetřovatelé zjistili, že i tento pár úspěšně zásoboval drogovou scénu na Přerovsku, a to nejméně od roku 2015. Policie u dvojice provedla prohlídku bytu a pozemků a zajistila chemikálie a varnu na výrobu pervitinu," doplnila mluvčí.

Drogy i za protislužby

Poslední obviněnou je dvaatřicetiletá žena, která drogy distribuovala. Prodávala je lidem ve svém okolí, a to nejen za peníze, ale i různé protislužby.

„Pervitinem ji přitom zásoboval partnerský pár. Podezřelá navíc prodávala také marihuanu, která je na seznamu zakázaných látek," doplnila dále mluvčí.

Ženu kriminalisté zadrželi o den později na ulici v Přerově a skončila na služebně u výslechu. Následujícího dne byla propuštěna na svobodu, stejně jako ostatní podezřelí, kteří strávili noc v policejní cele.

Kromě třiatřicetileté ženy nebyl v minulosti nikdo ze zadržených za obdobnou trestnou činnost souzen. S kriminalisty pachatelé spolupracovali a k nelegální činnosti se doznali. Všichni byli navíc sami uživateli drog.

„Vyšetřovatelé sdělili čtveřici obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což jim může soud uložit maximálně pětiletý trest odnětí svobody," uzavřela Miluše Zajícová.