Tragédii, která se tu stala, připomínala zapálená svíčka na schodech při vstupu do podniku. Přinesl ji sem jeden z kamarádů třiadvacetiletého mladíka, jehož život vyhasl po nesmyslné rvačce opilců před barem. Lidé, kteří se nechtěně stali svědky této události, řadě věcí nerozumí.

„Proč museli hned střílet? To se nedalo rvačce zabránit jinak?," říká tichým hlasem paní Iveta, která byla v osudný den na místě. Ze sledu událostí, který jako střípky do mozaiky postupně skládali svědci incidentu, vyplývá, že společným jmenovatelem tragické události byly alkohol a agresivita.

Tak, jak to u typické opilecké rvačky bývá, dá se jen stěží zjistit, kdo si začal jako první. „Na silnici před hospodou byla asi desítka lidí, mleli se mezi sebou navzájem hlava nehlava. Všude byl strašný křik," líčí Aneta Ševčíková, která dění sledovala z oken protějšího domu. Její matka proto na místo přivolala strážníky.

Kolem rozvášněné skupiny podle jejích slov celou dobu pobíhal pes, který jakoby chtěl z nepřehledného chumlu dostat svého pána. „Na první pohled nevypadal, že je vzteklý, jen tam tak pobíhal," řekla. Obrat nastal ve chvíli, kdy na místo dorazila hlídka strážníků.

„Pes vyběhl směrem k nim a jeden ze strážníků ho něčím praštil, vypadalo to jako obušek. Pak už jsme jen slyšeli výstřel. Mysleli jsme si, že někdo zastřelil toho psa, ale místo něj ležel na zemi chlap," pokračovala.

Její matka přivolala ihned záchranku. „Už ale nebylo co zachraňovat, mladík byl na místě mrtvý. Byla tam i jeho přítelkyně, která začala křičet, ať ji k němu pustí, že ho chce naposledy obejmout. Uklidnit se ji snažili ve vozidle záchranky, ale moc to nepomohlo," dodala svědkyně.

Podle servírky baru navštěvovali oba mladí lidé podnik pravidelně. „Byli tu každý týden, fajn, pohodoví lidé. Ještě před několika hodinami tady seděli u stolu a smáli se. Je to pro všechny strašné neštěstí, co se tomu chlapci stalo," uzavřela.