Oblíbená akce s podtitulem "Osušky povoleny, plavky zakázány" je podle pořadatelů otevřena všem, kteří mají rádi svobodu, pohodu a dobrou zábavu.

Na programu je kromě "nahatého koupání" opět řada her, soutěží a atrakcí pro děti i dospělé.

"Novinkou bude například speciální čokoládovo - pomerančový saunový ceremoniál, jako exkluzivní host by mezi nás měl dorazit i akademický malíř, který bude malovat na tělo,"  prozradil organizátor večera Ivo Valach.

Naturistické akce se v olomouckém aquaparku konají pravidelně čtyřikrát do roka. Mezi účastníky převažují páry, hodně je také rodin s dětmi. A atmosféru si prý velmi pochvalují.

Naturistický večer v olomouckém aquaparku. Foto: Kristýna Sklenářová

Jezdí i z Čech, Slovenska a Polska

"Kromě Moraváků dorazí pravidelně i lidé z Čech a Slovenska, přijeli ale třeba i Poláci. Snažíme se to v Olomouci dělat hodně pohodově, v přátelském duchu, aby si každý odpočinul a zrelaxoval," dodal Ivo Valach, kterému v pořádání naturistické akce v Olomouci pomáhá manželka i dcera.

"Velkou pochvalu ale musíme dát velmi vstřícnému a milému personálu aquaparku, v tom je Olomouc z našich akcí opravdu výjimečná," poznamenal organizátor.

Ten zároveň přidal i vzkaz případným ostýchavým nováčkům:

"Nikdo tam není proto, aby se na vás díval, ale aby si užil svobody, pohody a radosti ve společnosti milých a tolerantních lidí," připomněl naturista.

Naturistické koupání se v Olomouci koná 24. března naposledy před letní pauzou. Naháči se do aquaparku vrátí opět na podzim.

Více o Naturistické Olomouci na www. naturista.cz