„Požár byl nahlášen v pátek po páté hodině ráno a na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Přerova, Hranic, Lipníku nad Bečvou a také jednotky dobrovolníků z Hranic, Jindřichova, Lipné a Potštátu,“ vyjmenovala krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle ní hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří střecha rodinné chalupy. Oheň už ale zachvátil velkou část domu o rozměrech 15 x 20 metrů. „V době příjezdu jednotek byla střecha v nejvyšší fázi hoření. Hasiči zřídili vedení a začali hasit. Oheň zcela zdevastoval střechu a střešní konstrukci a přes dřevěné stropy prohořel až do přízemí, kde zničil vybavení,“ doplnila mluvčí.

Požářiště podle ní až do sobotního rána hlídaly jednotky z Lipné a Potštátu. „Z chalupy zbyly jen obvodové zdi. Oheň totiž zničil veškeré zařízení domu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ doplnila také přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Šestasedmdesátiletý majitel domu vyčíslil škodu na 900 tisíc korun. Vyšetřovatel zatím přesnou příčinu neštěstí neurčil, přiklání se ale k tomu, že oheň někdo úmyslně založil.