K požáru stohu slámy došlo v pondělí kolem osmé hodiny večer mezi Přerovem a místní částí Kozlovice.

K zásahu vyrazili profesionální a dobrovolní hasiči z Přerova, dobrovolní z Radslavic a hasiči Správy železniční dopravní cesty.

„Po příjezdu zjistili, že požárem je zasažen celý stoh balíkované slámy o rozměrech asi 10×30×5 metrů. Po dohodě s majitelem hasiči nechali stoh pod kontrolou vyhořet," uvedla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková s tím, že hasiči dostali oheň pod kontrolu za patnáct minut. Před desátou hodinou večerní se jednotky vracely zpět na své základny, dohlídku převzali zaměstnanci firmy.

Při požáru se nikdo nezranil, škoda byla vyčíslená na dvě stě deset tisíc korun. Příčina vzniku požáru se šetří.

„Jde o letošní pátý požár stohu slámy v Olomouckém kraji v této žňové sezoně. Na Přerovsku se jedná už o třetí požár stohu za posledních čtrnáct dní," uzavřela mluvčí. 

Letošní požáry stohů
18.7.2016 – Želechovice – škoda 40.000 Kč
28.8.2016 – Újezdec – škoda 16.000 Kč
1.9.2016 – Tučín – škoda 189.000 Kč
10.9.2016 – Polomí – škoda 500.000 Kč
12.9.2016 – Kozlovice – škoda 210.000 Kč

Požár automobiluv Hranicích zřejmě zavinila technichá závada. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že oheň zachvátil nákladní prostor, kabinu a klimatizační jednotku, umístěnou na kabině.

„Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Hranic. Po příjezdu zjistili, že požár zachvátil nákladní prostor, kabinu a klimatizační jednotku, která byla umístěna na kabině. Nákladní vozidlo určené k převozu květin stálo zaparkované v soukromém areálu. Aby se hasiči dostali k ohniskům požáru, museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení," uvedla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za patnáct minut. Zlikvidován byl asi o půl osmé večer.

Požár napáchal škodu za 100 tisíc korun a naštěstí nedošlo ke zranění. Přesnou příčinu toho, jak ke vznícení došlo, teď zjišťují vyšetřovatelé.