VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoce ve Velkých Karlovicích – řemesla, tradice i "bronzové" jehněčí

Velké Karlovice - Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.

5.4.2012
SDÍLEJ:
Fotogalerie
4 fotografie

Jehněčí GalikFoto: DENÍK/archiv

Jednou z nejzajímavějších akcí bude Velikonoční šmigrustování, které se bude konat v neděli 8. dubna Karlovském muzeu. V 9 hodin ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami různých technik zdobení kraslic. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit vajíčka perníková, drátkovaná a vrtaná nebo si třeba ulít slepičku ze včelího vosku. Ve venkovních stáncích budou ke koupi řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Na své si přijdou i labužníci, ve stáncích se budou nabízet uzeniny, sýry, horké trdelníky, bramborové spirálky, medovina a další pochutiny. V kulturním programu se představí Dětský folklorní soubor Valášek, Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice a Cimbálová muzika Milana Mlčáka.

Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malovaním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je také již od 20. března k viděníVelikonoční výstava kraslic.

Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik. Od soboty 7. do pondělí 9. dubna bude servírovat Velikonoční menu, jehož nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou - pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa. www.galik.cz

Jehněčí speciality nabídne i zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Cocktail bar Lanterna pak chystá na sobotní večer Šmigrustovou party s nabídkou slivovic a hruškovic včetně košer varianty. Pozadu nezůstane ani třetí z hotelů Resortu Valachy - Horal, který o víkendu nabídne grilované speciality na venkovní terase.

Milovníci neobvyklých relaxačních zážitků jsou zváni v sobotu 7. dubna na další Saunovou noc ve Wellness Horal. Noční koupání a saunování při svíčkách se tam koná každou první sobotu v měsíci. Termální bazény i saunový svět jsou mimořádně otevřeny až do půlnoci a každou hodinu od 20:00 si mohou návštěvníci vyzkoušet saunovací rituály.

Autor: Redakce

5.4.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hrad Helfštýn
11

Letošní Helfštýn: pouť, Vokobraní i vzpomínka

Oficiální web Lipníku nad Bečvou

Lipník bodoval v soutěži o nejlepší web, medaili mají i Přestavlky

Přerovské oslavy Velikonoc mění místo, lákají na jarmark i koncerty

Pestrý velikonoční program s celou řadou vystoupení a tradičním jarmarkem řemesel čeká Přerovany v neděli 16. dubna na Horním náměstí.

Přerované jí milovali. Věra byla Věra, vzpomíná na zpěvačku Jaroslav Wykrent

VIDEO / Zpěvačka Věra Špinarová, která zemřela nečekaně několik dní po prodělané srdeční příhodě, měla k Přerovu blízko.

Policie pátrá po šestnáctileté Patricii. Neviděli jste ji?

Po Patricii Mirgové z Olomouce teď pátrají policisté a prosí veřejnost o pomoc. Šestnáctiletá dívka je pohřešovaná od pátku 24. března a na základě předběžného opatření soudu má být předána do péče jednoho z Dětských domovů na Přerovsku.

Hanácké tradice ukáže v Přerově nová výstava Poklady z hůry

Víte, jak chutnají pravé hanácké „bochte s makem" nebo „vdolke s trnkama"? Jak náročná byla sklizeň o žních, a co pro Hanáka znamenalo, když měl konečně „pod stodolou"?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies