„Hned poté, co jsme ukončili lyžování v našem Ski areálu Razula, jsme se vrhli na jarní úklid a pravidelnou roční údržbu hotelů. Začátek jara je jediným obdobím v roce, kdy je na horách relativně méně turistů, čehož se snažíme využívat k naplánování co nejvíce prací na obnově vybavení, údržbě technologií i vylepšování interiérů a okolí hotelů. Nyní je již vše připraveno a od soboty 15. dubna začneme hostům nabízet vybrané letní aktivity," říká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

O víkendu tak mohou návštěvníci poprvé využít půjčovnu segwayů a elektrokol či tenisový kurt. Připraveno je již také odpaliště Golfového hřiště Horal. Na jarní období se připravili i kuchaři, Spa hotel Lanterna servíruje speciální jarní bezlepkové menu ze sezónních surovin. Hotely Lanterna a Horal jsou na velikonoční svátky vyprodány, zbývá jen pár pokojů v hotelu Galik. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program s ukázkami řemesel, folklórním vystoupením, posezením s cimbálovou muzikou Jánoš či vycházkou na rozhlednu Miloňová.

Jen dva týdny po Velikonocích, v sobotu 29. dubna, bude zahájena sezóna v letním dětském parku Razulák. V minulých dnech již začala instalace hracích prvků, které bývají na zimu uloženy ve skladech. Park bude až do léta otevřen vždy o víkendech a svátcích.

Návštěvníci už také mohou využívat turistické i cyklistické trasy v okolí, Kulíškovu naučnou stezku či Fotostezku Valachy.

První akcí letní sezóny v Resortu Valachy bude závod Valachy duatlon připravovaný na 6. květen. Poté se mohou návštěvníci těšit 13. května na zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal s rybími specialitami a o týden později, 21. května na Zábavnou neděli (nejen) s golfem na golfovém hřišti.

www.valachy.cz