Do redakce Deníku přislíbili přijít: ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (nestraník za hnutí ANO), místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová, místopředseda KSČM Jiří Dolejš, předseda SPD Tomio Okamura, předseda Pirátů Ivan Bartoš a dále pozvání Deníku přijala místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová, místopředseda KDU-ČSL Daniel Herman, předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, místopředseda Starostů Vít Rakušan a volební lídr Realistů Petr Robejšek.

Debata v rámci projektu Deník-bus s volebními lídry za Moravskoslezský kraj.
Deník-bus plný vášní. K Zaorálkovi nemám úctu, ČSSD pohrdám, řekl Volný

„Formát debaty bude jiný, než je zvykem. Tak jako jsme v regionech posadili politiky do autobusů a vezli je za voliči, tak i pro finální centrální debatu máme připraven netradiční formát. Nechceme jen opakovat to, co už 1000x v kampani padlo. Vzali jsme si i na pomoc čtenáře Deníku, aby nám řekli, co by je od šéfů stran zajímalo na poslední chvíli vědět,“ řekl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Otázky můžete položit buď emailem na adresu volby@denik.cz, nebo přímo zde v diskusi na webu Denik.cz, anebo dotaz doručit na adresu Vltava Labe Media, U trezorky 921/2 158 00. Praha 5 a uvést heslo Volby. Politikům budou položeny vaše dotazy, které přijdou do středy 18. října do 24:00.

Videa z mnohdy bouřlivých regionálních debat je možné nalézt na adrese denik.cz/debaty.

Na videích mj. uvidíte, jak glosují politiku voliči, v čem podle politiků spočívají problémy ve zdravotnictví, kteří politici si chtěli vyřešit spory ve křoví, kdo došel v průběhu debaty k úrazu, a přesto se statečně dostal do cíle, kdo si koho váží a neváží, jak se se vůbec snesli politici „zavření společně“ v malém prostoru a co pro nás politické strany po volbách chystají.

Deník-bus zavezl deset lídrů středočeských kandidátek politických stran do Hospůdky U Krbu ve Všetatech.
VIDEO: Deník vyvezl politiky. Okamura straší lidi, shodl se Babiš s Kalouskem