VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Špaček, Sapík i Menzel: Velké Karlovice lákají na akce pro gurmány

Horský Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích i letos pokračuje v tradici pořádání akcí pro milovníky nevšedních gurmánských zážitků. S příchodem března připravil pro návštěvníky nové jarní menu a chystá degustační večery se zajímavými hosty.

16.3.2017
SDÍLEJ:

Jarní menu hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Dezert.Foto: Archiv Resortu Valachy

Nové šestichodové Jarní menu sestavil šéfkuchař Pavel Václavík z pokrmů, které s příchodem jara doplní tělu energii. Nechybí v něm regionální suroviny, menu je navíc celé koncipováno jako bezlepkové a ubytovaní hosté si je mohou dopřát za zvýhodněnou cenu.

V sobotu 1. dubna si můžete menu vychutnat i s komentářem šéfkuchaře a s představením vín za osobní účasti majitele vinařství Ilias Jiřího Iliase a také vybraných regionálních producentů. Právě vína Ilias se exkluzívně prolínají celým menu.

Další akcí bude hned týden nato, v sobotu 8. dubna, degustační večer s šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně Pavlem Sapíkem. Ten si speciálně pro tuto příležitost přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, a společně připraví menu o 7 chodech ve stylu staročeské kuchyně.

Nejen šaty, ale i vybrané chování dělají člověka. Pro ty, kteří si chtějí osvěžit znalosti pravidel stolování a společenského chování, se chystá na 1. květen Kurz etikety Ladislava Špačka s degustační večeří.

Netradiční zážitek slibuje Oscarový večer s Jiřím Menzelem pořádaný 2. června na počest a za osobní účasti tohoto předního českého filmového režiséra. Ponese se v duchu ukázek z Menzelových filmů, s důrazem na slavné filmové speciality, které hosté mohou rovnou ochutnat.

Kdo by chtěl spojit gurmánské zážitky s relaxací, má k tomu ve Spa hotelu Lanterna také dobrou příležitost. Komfortní prostředí korunuje wellness centrum s bazénem, saunovým světem a bohatou nabídkou tradičních i exotických masáží. Do konce dubna jsou navíc v ceně pobytů i lekce jógy s indickým lektorem, což je ideální příležitost pro „restart" v jarní přírodě Beskyd.

Autor: Redakce

16.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Přerova (v modrém) proti Ústí nad Labem (7:4).
33

Vítr v kabině pomohl. Zubři nasázeli Ústí pět gólů ve druhé třetině

Výstava hub v přerovském klubu Teplo
32

Tradiční výstava hub v Přerově lámala návštěvnické rekordy

Nadávky, krádeže, potyčky. V Přerově už se bojí i Romové

ANKETA / Chovají se, jako kdyby jim tu všechno patřilo. Máme strach jít večer po ulici. Obchodníci z lokalit u nádraží, ale i lidé, kteří zde žijí, popisují, že atmosféra v Přerově v poslední době zhoustla.

Výtěžek z Kabelkového veletrhu pomůže také Julince z Bělotína

S následky herpetické meningoencefalitidy bojuje už pět let Julinka z Bělotína. Nemoc, která propukla krátce po jejím narození, zasahuje nervy a způsobuje změny mentálního stavu a omezení pohyblivosti. 

Škaredé počasí, krásná auta. Veteráni vyrazili na rozlučkovou jízdu

Nablýskané automobily a motocykly, které se řadí do kategorie „veterán“, jeli v neděli 24. září svou poslední letošní jízdu. Sezona totiž končí a bylo nutné ji završit okázalou jízdou, která započala v Lipníku nad Bečvou.

Mňamky, nebo blafy? Jaké máte zkušenosti se školními jídelnami?

V jídelníčku zelenina, mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bezlepkové potraviny a regionální produkty. A jako doplněk k obědu raději ovoce než sladkosti. Takový je dnes trend ve školních jídelnách. Na Přerovsku jsou ale i jídelny, kde dětem nechutná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení