VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pstruzi i bylinky: Lanterna láká na wellness i novinky od farmářů

Gurmány, kteří na cestách rádi poznávají regionální gastronomii a lokální produkty, v létě potěší známý Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích. Tamní kuchyně je vyhlášená moderní valašskou gastronomií, na prázdniny navíc kuchaři rozšířili sezónní menu o suroviny od nově spolupracujících regionálních dodavatelů.

13.7.2017
SDÍLEJ:

Šéfkuchař Pavel Václavík.Foto: Archiv Resortu Valachy

„Nově si mohou hosté pochutnat například na čerstvých rybách od chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova pod Radhoštěm. Novinkou jsou také bylinky, sušené ovoce a jedlé květy ze Sušírny Svatého Františka z Vlachovic. Produkty používáme například v dipech k masu,“ popisuje šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík.

V menu gurmáni najdou i hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou z masa od vyhlášené Farmy Rudimov, chuťově neobvyklou novinkou je bio sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, který speciálně pro Lanternu vyrábí Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm. Z produkce tohoto rodinného podniku s tradicí od roku 2001 najdou hosté v menu i další pokrmy, ať už v podobě předkrmu, omáčky k masu nebo cheescaku. Snídaňové bufé zase obohatily uzeniny z řeznictví H+H z Nového Jičína.

Vše korunují nejznámější valašské speciality v čele s kyselicí, haluškami či čerstvými frgály z vlastní produkce Resortu Valachy, jehož je Lanterna součástí. Kdo chce, může se frgály také naučit péct během prázdninových kurzů s místní pekařkou v blízkém Gril srubu, konají se každé úterý a sobotu.

To z gurmánských lákadel hotelu Lanterna není vše. Novinkou je i šestichodové Letní menu snoubené s víny Veverka v zážitkové restauraci Vyhlídka. V sobotu 29. července si ho mohou zájemci vychutnat i s průvodním slovem šéfkuchaře Pavla Václavíka a šéfa vinařství Libora Veverky.

Protože Spa hotel Lanterna nabízí kromě vyhlášené gastronomie i špičkové wellness služby, vyplatí se tu zůstat i přes noc, naplánovat si relaxační dovolenou a využít neomezený vstup do hotelového L-Spa i do blízkého Wellness Horal. Ve vybraných červencových termínech platí na pobyty v Lanterně speciální zvýhodněné ceny, pobytové balíčky zase zahrnují masáž, degustační menu ve Vyhlídce, projížďku na segway a další hodnotné výhody v ceně.

Více na www.lanterna.cz.

Autor: Redakce

13.7.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté Přerova (v modrém) proti Ústí nad Labem (7:4).
33

Vítr v kabině pomohl. Zubři nasázeli Ústí pět gólů ve druhé třetině

Výstava hub v přerovském klubu Teplo
32

Tradiční výstava hub v Přerově lámala návštěvnické rekordy

Nadávky, krádeže, potyčky. V Přerově už se bojí i Romové

ANKETA / Chovají se, jako kdyby jim tu všechno patřilo. Máme strach jít večer po ulici. Obchodníci z lokalit u nádraží, ale i lidé, kteří zde žijí, popisují, že atmosféra v Přerově v poslední době zhoustla.

Výtěžek z Kabelkového veletrhu pomůže také Julince z Bělotína

S následky herpetické meningoencefalitidy bojuje už pět let Julinka z Bělotína. Nemoc, která propukla krátce po jejím narození, zasahuje nervy a způsobuje změny mentálního stavu a omezení pohyblivosti. 

Škaredé počasí, krásná auta. Veteráni vyrazili na rozlučkovou jízdu

Nablýskané automobily a motocykly, které se řadí do kategorie „veterán“, jeli v neděli 24. září svou poslední letošní jízdu. Sezona totiž končí a bylo nutné ji završit okázalou jízdou, která započala v Lipníku nad Bečvou.

Mňamky, nebo blafy? Jaké máte zkušenosti se školními jídelnami?

V jídelníčku zelenina, mléčné výrobky, ryby, luštěniny, bezlepkové potraviny a regionální produkty. A jako doplněk k obědu raději ovoce než sladkosti. Takový je dnes trend ve školních jídelnách. Na Přerovsku jsou ale i jídelny, kde dětem nechutná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení