Snad každý z nás ho už někdy užíval. Pozor: vitamin C, to není jen léčba a prevence chřipky! Je skvělým prostředkem nejen k nižší nemocnosti, ale i k menší únavě, a pomáhá při mnoha zdravotních potížích.

Céčko jako účinný antioxidant

Jak tento vitamin působí? Především je to silný antioxidant bránící oxidativnímu stresu, tedy nerovnováze mezi antioxidanty a volnými radikály. Pomáhá potlačit vznik chronických onemocnění, nádorového bujení a cévních chorob. Dokáže aktivovat leukocyty a tím nabudit náš imunitní systém k činnosti. Je to proces pro tělo přirozený a nenásilný.

Vitaminové infuze

Užívat se dá v různé podobě, k dostání jsou tablety, přípravky s prolongovaným účinkem, šumivé nápoje… Ale věděli jste, že jej tělu můžete dodat i ve formě infuze? A je to nejúčinnější forma. Infuze vitaminu C jsou skvělé nejen pro sportovce, ale zkrátka pro všechny, kteří potřebují zlepšit imunitu, jsou vystaveni stresu, mají vysokou fyzickou zátěž nebo je trápí vleklá onemocnění. Marodíte až příliš často a už vás nebaví být neustále na neschopence? Jste ideálními kandidáty pro „céčko do žíly".

Prevence i terapie

Infuze vitaminu C se podávají jako prevence, ale také jakmile už problémy nastanou. Pomohou vyvarovat se takových strašáků, jako jsou viróza, chřipka a nachlazení především v zimním období, ale také únavový syndrom nebo bolesti kloubů. Indikace těchto infuzí je velmi široká. Vitamin C totiž pomáhá při aktivních i chronických zánětech, dokáže omezit tvorbu vrásek, chrání játra, snižuje únavu a napomáhá hojení, o prevenci nádorových onemocnění nemluvě.

Rychlejší zotavení po operaci

Skvělým příkladem přínosu infuzního vitaminu C jsou i pooperační stavy. Každý se chce zotavit co nejdříve a po prodělaném zákroku pokud možno ani nevědět. Pokud plánujete jít na operaci, doporučují se infuze „céčka" ještě před zákrokem a poté pokračovat i po něm pro lepší zotavení. Zkrátíte dobu rekonvalescence a snížíte riziko infekčních komplikací, neboť tento vitamin je také pomocníkem v hojení ran.

Trápí vás vrásky nebo klouby?

Céčko nejen že tlumí zánět, ale také podporuje produkci kolagenu. To redukuje výskyt vrásek a obecně prospívá pokožce, ale také přispívá ke zlepšení stavu kloubů. Při problémech s klouby nebo páteří je vitamin C skvělým pomocníkem. Degenerativně poškozené klouby již zcela uzdravit nejde, každé zlepšení je ale vítané.

Zatočte s únavou

Neustálá únava může mít mnoho příčin, a to i komplikovaných. Velmi často je ale způsobena vyčerpáním, přepracovaností a nedostatkem vitaminů, minerálů i stopových prvků. Opatření proti únavovému syndromu a syndromu vyhoření je dobré zkombinovat s infuzním „céčkem", což je i dobrá prevence vůči opakování tohoto stavu.

Kde si dopřát infuze vitaminu C

Plísňové onemocnění, alergie, hormonální nerovnováha, chřipka, onkologické onemocnění, opakující se opary, epilepsie, borelióza, cukrovka… Škála nemocí, během kterých může vitamin C pomoci, je obrovsky široká. Dá se říct, že téměř při každé odchylce zdravotního stavu od normálu lze „céčkem" nějak pomoci. Na koho se obrátit? Terapii infuzním vitaminem C vám dopřejí například na privátní klinice ortopedie a sportovní traumatologie Neo Sport Clinic v Olomouci. Zde vám lékař individuálně stanoví harmonogram léčby a naordinuje vám vitaminovou infuzní terapii na míru. Zlepšení se zpravidla objeví už po 2 až 4 infuzních dávkách a léčba je řízena a upravována podle průběhu nemoci. Vyzkoušejte!