„Educo a Handicap podporujeme již delší dobu, letos jsme podporu znevýhodněných dětí a zdravotně postižených rozšířili prostřednictvím Alzheimercentra o taktéž užitečnou, ve společnosti zatím spíše opomíjenou oblast seniorů. Částku 300 tisíc korun jsme věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 38 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou firemní tomboly, " uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC, která je mj. provozovatelem sítě prodejen Euronics, e-shopů Kasa.cz a Hej.sk či Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a vlastní také značku ETA.

Prostředky z finančního daru umožní financovat řadu projektů. „Využijeme je na osobní asistenty, autodopravu a zimní pobyt pro děti, kromě toho chceme rozjet i projekt tanečního divadla zdravých lidí s našimi vozíčkáři," přiblížila plány Ludmila Sedláčková z organizace Handicap, která podporuje pracovní a společenské aktivity lidí se zdravotním postižením.

Pro Alzheimercentrum, které poskytuje sociální a zdravotní péči seniorům a funguje ve Zlíně teprve druhým rokem, byl příspěvek od společnosti HP TRONIC jedním z vůbec prvních získaných darů. „Máme z něj velkou radost. Použijeme jej na pořízení elektrického zvedáku, který nám usnadní přemisťování klientů z lůžka na vozík. Při počtu devíti desítek klientů je takové zařízení pro nás velmi užitečné," dodala Helena Nováková z Alzheimercentra.

Středisko rané péče Educo, poskytující terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, za peníze dovybaví nové prostory a zorganizuje víkendové setkání rodin, o které pečuje. „Některé děti ještě nikdy nebyly takto mimo domov, bude to pro ně velký zážitek, za to vám všem děkujeme," dodala Dagmar Machová z organizace Educo.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, věnovala společnost HP TRONIC potřebným poprvé v loňském roce. „Budeme v tom pokračovat i v budoucnu, i naši partneři tuto aktivitu oceňují a podporují ji," uzavřel Daniel Večeřa.