Přitom hlavně úvod první sady se odvíjel pro domácí velmi dobře. Vedli dokonce 7:2. Série několika nevynucených chyb a také rozehrání soupeřek zapříčinilo velký zvrat. Hosté se rázem dostali do sedmibodového vedení. Výhodu už uhájili a první sadu tak opanovali 21:25.

„Bylo to všechno o složení balonu. Bohužel se nám hlavně nevedlo na přihrávce, což se ukázalo jako klíčové," pověděl Leopold Tůma, trenér Přerova.

Domácí se mohli spolehnout hlavně na Dedíkovou, která byla takřka k nezastavení. „Hrála výborně na servisu, přihrávce i v útoku. Svým výkonem mě překvapila," zmínil na adresu přerovské opory Radomil Juřík, trenér Šternberka.

Druhý set Přerovanky vybojovaly a srovnaly tak stav. I třetí sada byla velmi vyrovnaná. Diváci viděli několik dlouhých výměn. V koncovce byl nakonec úspěšnější Šternberk.

„Soupeře jsme dlouho nedokázali dostat servisem. Dobře přijímali. Největší smůlou bylo to, že Gáliková nedohrála zápas. S ní bychom mohli vyhrát. Jakmile jsme střídali, tak se vše zlomilo," připustil přerovský lodivod. Jeho družina následně prohrála oba sety a bylo konec nadějím. Tři body tak připadly soupeřkám.

„Zápas byl střetnutí dvou velice bojovných družstev. Přítomní diváci museli být s předvedenou hrou určitě spokojeni," zhodnotil utkání hostující kouč.

„Jeli jsme sem alespoň pro bod a nakonec máme tři. Byli jsme o něco více bojovnější než Přerov a lepší na útoku, což asi rozhodlo. Udělali jsme také nějaké chyby, ale následnou bojovností jsme je odčinili. S výsledkem jsme spokojeni," dodal Juřík.

„Bylo to vyrovnané utkání. Podali jsme asi nejlepší výkon v aktuální sezoně. Holkám rozhodně snahu upřít nemůžu, bojovaly. Pokud bychom hráli takový způsobem i proti KP Brno, tak jsme zvítězili. Nesmíme se vzdávat a musíme dál bojovat," zmínil Tůma.

Odčinit své zaváhání mohou volejbalistky už ve čtvrtek, kdy zamíří na palubovku Slavie Praha. Doma se představí znovu v sobotu, a to od 17 hodin, kdy změří síly s SG Brno.

PVK Precheza – Sokol Šternberk 1:3 (-21, 20, –19, – 21)

Nejvíce bodů: Dedíková 21, Gáliková 10, Pavelková 10 – S. Janečková 28, Kuciaková 13, Sochorcová 11.

Rozhodčí: Hudík a Kovář. Diváků: 150. Čas utkání 150.

Přerov: Skřičková, Langová, Pavelková, Dedíková, Holičová. Libero: Radivojevičová. Střídaly: Šípová, Nucová. Leopold Tůma.

Šternberk: Holásková, Kuciáková, Sochorcová, S. Janečková, M. Janečková, Ticháčková. Libero: Hronová. Trenér: Radomil Juřík.