Navíc si upevnili vedení v tabulce 1. ligy. Nejprve v dramatickém střetnutí přehráli Kometu Brno 9:8, aby pak ve večerním zápase deklasovali Hradec Králové 18:5.

„Můžeme nyní v klidu ladit formu. Poslední zápasy základní části se Slavií a Steppem Praha odehrajeme v domácím bazénu jedenáctého března, a pak se pokusíme ve čtyřech turnajích vybojovat dlouho vzývaný mistrovský titul,“ uvedl nový trenér KVP Radek Otáhal.

Hlavně dopolední duel se třetí Kometou sliboval zajímavou podívanou, což se jen potvrdilo. Přerované prohrávali ještě na začátku třetí čtvrtiny 3:6.

Poté se však vzepjali k obrovskému náporu. Do konce čtvrtiny se jim podařilo vyrovnat na 7:7.

V posledním dějství šli domácí poprvé do vedení. Brnu se sice podařilo vyrovnat, ale poslední slovo měli Přerované. Janíček vsítil v závěru zápasu vítěznou branku na 9:8.

„Po dlouhé době jsme hráli v úplné sestavě, což se promítlo do zlepšeného výkonu. Všichni dnes patřičně bojovali a hráli s velkou chutí. Dobře se chytla nová a poslední posila týmu Jiří Dobeš, který k nám přestoupil z UP Olomouc. Právě Dobeš bude spolu s Filipem Mazánikem, Jurčíkem a Holibkou bojovat o reprezentační nominaci na kvalifikační turnaj zajišťující účast na mistrovství Evropy,“ prozradil závěrem Radek Otáhal.

KVP Přerov – Kometa Brno 9:8 (1:2, 2:3, 4:2, 2:1)

Branky Přerova: Dobeš 2, Frank 2, M. Mazánik, Janíček, Jurčík, Přikryl, Berec.

KVP Přerov – Slavia Hradec Králové 18:5 (4:4, 2:0, 6:0, 6:1)

Branky Přerova: Holibka 4, Janíček 3, F. Mazánik 3, Berec 3, Chromčík 2, M. Mazánik, Otáhal, Dobeš.

Tabulka 1. ligy vodního póla

1. Přerov 29 bodů
2. Stepp Praha 27 bodů
3. Kometa Brno 25 bodů
4. Slavia Praha 24 bodů
5. AJ Strakonice 17 bodů
6. Hradec Kralové 12 bodů
7. UP Olomouc 7 bodů
8. KVS Plzeň 3 body

Autoři: Ivan Němeček, Tomáš Hlobil