Nejprve podlehli Slavii, poté porazili tým Stepp Praha. S pražskými konkurenty v boji o mistrovský titul se znovu budou potkávat na čtyřech turnajích nadstavbové části. Ten poslední se odehraje v Přerově.

„Výhra v dlouhodobé části soutěže nás samozřejmě těší, i když po loňské zkušenosti si nejsem zcela jist, že hrát v domácím bazénu až poslední turnaj by byla velká výhoda. Každopádně jsou letos všichni čtyři účastníci bojů o titul nesmírně vyrovnaní,“ upozornil trenér KVP Přerov Radek Otáhal.

Vyrovnané byly i sobotní zápasy jeho týmu. V dopoledním utkání se domácím nedařilo. Zaostávali v organizaci hry v oslabení, neproměňovali vlastní přesilovky, všem hráčům chyběla výbušnost. Slavia se hned v první čtvrtině dostala do vedení, které uhájila i při závěrečném náporu domácích hráčů. KVP podlehl Slavii 11:13.

Do podvečerního zápasu vstoupil přerovský celek jako vyměněný. Po dynamickém a takticky vyzrálém nástupu se ujal v polovině zápasu pětibrankového vedení, které s přehledem držel až do závěrečné čtvrtiny zápasu. Ani nápor hostů v poslední čtvrtině již vývoj nezvrátil. KVP porazil Stepp Praha 9:8.

„Pokud jde o proběhlé víkendové zápasy, se Slavií jsme podali letos nejslabší výkon. Nic se nám nedařilo a neviděl jsem ani potřebný zápal a odhodlání. O to víc si proto cením, že se kluci v následném zápase se Stepp Praha zlepšili, potvrdili první místo, a upevnili si sebevědomí před play off,“ uzavřel Radek Otáhal.

Kromě Přerovanů se rozhodujících turnajů o medaile zúčastní oba sobotní soupeři Klubu vodního póla a brněnská Kometa.

KVP Přerov – Slavia Praha 11:13 (2:2,1:5,2:3,6:3)

Branky Přerova: Berec 5, M. Mazánik 2, Frank, F. Mazánik, Holibka.

KVP Přerov – Stepp Praha 9:8 (4:2, 3:0,1:2,1:4)

Branky Přerova: Berec 2, Holibka 2, Janíček 2, J. Otáhal, M. Mazánik.

Konečná tabulka 1. ligy vodního póla mužů po základní části:
1. KVP (32b), 2. Stepp Praha (30b), 3. Kometa Brno (28b), 4. Slavia Praha (28b), 5. AJ Strakonice (23b), 6. Slavia Hradec Králové (15b), 7. UP Olomouc (10b), 8. KVS Plzeň (2b).

Autoři: Tomáš Hlobil, Ivan Němeček