Klíma nastupoval z plného tréninku, ale i přesto chtěl zajet co nejlepší výsledek.

Po plavecké části se Klíma pohyboval okolo desátého místa a v cyklistické části, která měřila 35 km, spolupracoval s Davidem Jandou a legendou terénního triatlonu Karlem Zadákem, kteří se tak odtrhli se od zbytku startovního pole. V technickém sjezdu se i těmto dvěma soupeřům vzdálil a vytvořil si náskok až do druhého depa, kde měl k dobru 2 minuty. Terénní běh měřil 10 km a ani v něm Klíma nedal svým soupeřům šanci a náskok navýšil na bezmála 5 minut.

Klíma tak na ČP vybojoval zlato, stříbro bral Zadák a bronz Janda. V průběžném pořadí Českého poháru Xterra je závodník přerovského týmu na skvělém třetím místě.

Následující víkend se Klíma vydal absolvovat přípravný závod v Morkovicích u Kroměříže – Morkovský chlap, pro změnu silniční triatlon, kde chtěl především dobře potrénovat.

Triatlon na tratích 200 m plavání, 20 km silniční cyklistika a 5 km běh si Jirka Klíma hned od začátku pohlídal a doběhl si s přehledem pro vítězství.

Závodník CK PeMaP Přerov potvrdil svoji připravenost a formu i tím, že časem 51:09 překonal traťový rekord Martina Rexy z roku 2006.