Úvodních šest ročníků se uskutečnilo v hale, v loňském roce se zápolení přesunulo na antukové dvorce.

Přerovské klání každoročně láká řadu nadějných českých tenistek, pro které je odrazovým můstkem do tenisového světa. V minulých letech turnaj pomohl řadě mladých a nadějných hráček. První vavříny zde získala před pěti lety Petra Kvitová, v současnosti 4. hráčka světového žebříčku WTA.

Na turnaji každoročně předvedou své umění naděje českého tenisu. Nejinak tomu bude i při letošním ročníku, neboť turnaj zapadá do filozofie Českého tenisového svazu a to pomáhat mladým českým hráčkám.

Přímo do hlavní soutěže postoupily například Denisa Allertová, Kateřina Kramperová nebo Martina Kubičíková. Volnou kartu obdrží mimo jiné i Pernilla Mendesová z Přerova.

Turnaj začíná v neděli 27. května kvalifikací, hlavní soutěž bude rozehrána v úterý úvodními zápasy prvního kola ve dvouhře a čtyřhře. V pavouku dvouhry se objeví celkem 32 tenistek, ve čtyřhře se představí 16 dvojic.

Do galerie vítězů Zubr Cupu se zapsaly v předchozích letech Polka Joanna Sakowiczová, Anne Koethawongová z Velké Británie, české hráčky Petra Kvitová, Tereza Hladíková, Renata Voráčová, Claire Feuersteinová z Francie a v loňském roce Maďarka Reka-Luca Janiová.

K nejvýše nasazeným hráčkám patří rumunské tenistky Raluca Olaruová a Cristina-Andrea Mituová. Vítězná hráčka získá finanční prémii ve výši 2350 USD a 20 bodů do světového žebříčku WTA.

Hrací začátky jsou stanoveny od 10 hodin, vstup pro diváky je volný. Finále čtyřhry je na programu v sobotu, turnaj vyvrcholí v neděli 3. června dopoledne finálovým zápasem ve dvouhře.

(ro)