V koulařském sektoru bojoval o vysoké příčky Adam Bubík, sedmý nejlepší žák letošních tabulek. Ten do finále postoupil jako šestý nejlepší, když jen těsně zůstal pod hranicí 14 metrů (13,96 m). V páté sérii svůj výkon ještě vylepšil, ale na umístění už to nic nezměnilo.

Zajímavostí přitom je, že Adam přesně po týdnu na centimetr přesně vyrovnal svůj vlastní přerovský rekord ze závodů družstev v Šumperku, který má hodnotu 14,20 m. Adam si za tento výkon odvezl z Jablonce cenné šesté místo.

Mezi kladiváři se mu už tolik nedařilo. Do závodu sice vstupoval jako držitel přerovského rekordu (37,00 m) a jako jedenáctý žák letošních tabulek, ale bohužel se mu podařilo úspěšně zapsat pouze první pokus, který měl délku 35,03 m. Další dva pokusy už se neměřily. Adam tak obsadil 12. místo.

Ve dvou disciplínách se ukázal také Jonáš Kolomazník, který je věkem teprve mladší žák. Nejprve startoval v rozběhu na 100 m př. a poté o hodinu později v disku. Na překážkách předvedl velmi solidní výkon, když strčil do kapsy i mnohé o dva roky starší soupeře a zůstal pouhé čtyři setiny za svým osobním rekordem (14,33 s). Celkově obsadil 13. místo.

Napínavá byla soutěž v disku. Po dvou pokusech držel Jonáš osmé místo výkonem 36,91 m, ale finále neměl ještě jisté, neboť tři favorité neměli ani jeden zdařený pokus. Během třetích pokusů tak musel zabojovat a podařilo se. Zlepšením na 38,63 m se posunul na šesté místo a zajistil si finále.

V něm se mu v páté sérii podařilo ještě jedno zlepšení na 40,42 m, ale na posun pořadím již nemělo vliv. Jonáš si tak z Jablonce odvezl krásné šesté místo.

Mezi oštěpaři se v neděli představil David Bajer. Náčiní poslal celkem čtyřikrát za 40 m, nejdelší pokus přitom měřil 44,20 m a zajistil Davidovi skvělé sedmé místo. Jeho osobák je přitom ještě o necelé dva metry lepší (46,11 m), nicméně v počasí, které o tomto víkendu v Jablonci panovalo, se jakýkoliv výkon počítá.

Autor: Martina Koutňáková