TK Precheza tak v sobotu dle očekávání v prvním zápase padl právě s Prostějovskými, v neděli si spravil chuť soubojem s Libercem. Díky jednomu vítězství tentokrát skončí na 3. – 4. místě.

„Hodnotím to velice pozitivně. Na to, že jsme byli ve skupině s Prostějovem, jsme uhráli to, co jsme uhrát měli. Chtěli jsme být druzí ve skupině, což jsme splnili," byl spokojen kapitán přerovského družstva Petr Huťka mladší.

TK Agrofert Prostějov, to jsou letos třeba Tomáš Berdych, Karolína Plíšková, Jiří Veselý nebo Barbora Strýcová. Proti Přerovu nasadil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil z hvězd „pouze" Berdycha se Strýcovou.

Na soupisce Prechezy se mezi muži objevila dvě jména z elitní světové dvoustovky, přítomen byl nakonec jen Němec Daniel Brands (168. na žebříčku ATP). Ženskou jedničkou Přerovanů byla Karolína Muchová (238. na žebříčku WTA).

Prostějov přes drobné problémy v úvodních zápasech, kdy David Poljak (690.) sebral set Slováku Gombošovi (142.) a Muchová potrápila favorizovanou Strýcovou (20.), vzal otěže zápasu do svých rukou.

Po hladké výhře Berdycha (10.) nad Brandsem už si pohlídal triumf 6:1 na zápasy. O jediný přerovský bod se postaral ve výborné formě hrající Petr Michnev (311.). Ten si nečekaně hladce poradil s favorizovaným Rusem Karenem Chačanovem (53.).

„Přestože výsledek vypadá jednoznačně, tak na začátku to tak určitě nebylo. Bylo tam pár vyrovnaných zápasů. Myslím si, že jsme podali slušný výkon. Bylo jasné, že jsme outsideři, ale bojovali jsme," zhodnotil těžký mač Huťka a vyzdvihl zejména výkon Petra Michneva.

Neděle pak byla ve znamení souboje s Libercem. Ten vůbec nepřijel ve špatném složení, hlavně mezi muži měl k dispozici Rakušana Geralda Melzera (68.) či Slováka Andreje Martina (138.). Oba borci ovšem své zápasy nezvládli, za Přerov se opět radoval Michnev, souboj jedniček na závěr ovládl Brands a Precheza se i díky úspěšným Muchové a Mendesové (738.) mohla radovat z vítězství 5:1.

„Určitě jsme spokojeni, vyhrát 5:1 je výborné. Ty zápasy ale byly zase velice vyrovnané a některé mohly dopadnout klidně jinak. Po singlech to mohlo být 3:3 a šlo by se do deblu," zmínil Petr Huťka mladší.

Tenisová extraliga pokračuje v pondělí dohrávkou pražské i prostějovské skupiny. Ve středu pak opět v prostějovské hale vyzve domácí v boji o titul někdo z dvojice TK Sparta Praha – 1. ČLTK Praha.

Sobota:

TK Agrofert Prostějov – TK Precheza Přerov 6:1

Strýcová – Muchová 6:4, 4:6, 6:2
Gomboš – Poljak 6:4, 5:7, 6:3
Berdych – Brands 6:3, 6:2
Štefková – Krejčíková 4:6, 6:4, 6:0
Pavlásek – Kopřiva 6:3, 7:6(4)
Chačanov – Michnev 3:6, 2:6
Gomboš/Kolář – Karacev/Brands 6:4, 6:4

Neděle:

TK Precheza Přerov – LTK Liberec 5:1

Michnev – Schmid 4:6, 6:3, 6:0
Muchová – Krejsová 6:3, 7:6(5)
Kopřiva – Jebavý 3:6, 2:6
Mendesová – Kunčíková 4:6, 6:2, 6:2
Brands – G. Melzer 4:6, 6:3, 6:4
Karacev – Martin 6:4, 6:2