Do zápasu šly oba celky oslabeny. Přerov se musel obejít bez zraněné opory Viktora Hastíka a k dispozici ještě nebyla ani posila ze Španělska Lubomír Veřmiřovský. Cementářům pro změnu chyběl Marek Tůma.

Úvodní minuty ukázaly, že Přerovští si na favorita chtějí vyšlápnout. Brzy šli do vedení, které si udržovali. Jeden čas se dokonce Sokoli ujali šestigólové výhody. „Myslel jsem, že už v prvním poločase do toho šlápneme, tak jako minulý týden proti Kopřivnici, a pak už to bude úplně jiný zápas. Bohužel se tak nestalo," připustil Libor Hrabal, trenér Hranic.

Přerov držel Cementáře v šachu a ti se nedokázali restartovat. V závěru poločasu snížili manko, ale to bylo pořád z jejich strany málo. „Byli jsme v totální křeči. Od začátku jsme byli na hřišti úplně ledoví. I když jsme si to řekli snad stokrát, tak jsme stejně Přerov naprosto podcenili. Jakmile se to podcení, tak se člověk už celých šedesát minut zpátky do hry nedostane," zlobil se Libor Hrabal, trenér Hranic.

V průběhu zápasu se na palubovce objevil i hranický rekovalescent Matěj Konšel, ale ani on se výrazněji prosadit nedokázal. „Původně jsem ho chtěl šetřit až na Zubří, ale už jsme neměli žádné alternativy, tak jsme ho poslali do hry. Matěj se chtěl prosadit, byla u něj vidět snaha tým zvednout, ale bylo to křečovité. Výkonem spadl k těm ostatním," zmínil hostující kouč.

Domácí si i během druhého poločasu stále drželi klíčové vedení, které mohli několikrát z brejků navýšit, ale nestalo se tak. Hosté se snažili rozjetého soka překvapit, ale bez výraznějšího úspěchu. Závěr definitivně rozhodl o zaslouženém triumfu Přerova. Výhrou v poměru 26:24 Sokoli ukázali, že v nich dřímá potenciál, který je třeba uplatnit i v dalších zápasech.

„Vycházeli jsme z psychologického hlediska, že nám můžou podcenit. Řekli jsme si, že je zkusíme zaskočit hned na začátku s tím, že se budeme snažit vytvořit si náskok na maximálně možnou dobu. Po studiu videa ze zápasu s Kopřivnicí jsme viděli, že při absenci Tůmy je tvůrcem hry Stržínek, na kterého jsme postavili také osobku. Snažili jsme se je překvapit, a myslím si, že to se podařilo opravdu na výbornou," pověděl po zápase s úsměvem spokojený Richard Buček, kouč Přerova.

„Všechno bylo z naší strany zbrklé. Místo toho abychom hru uklidnili, tak jsme zbrkle odevzdávali balony. Naše střelba byla katastrofální. Nasazení hráčů bylo děsivé. Musíme se nad tím zamyslet," doplnil výkonem svých svěřenců rozhořčený kouč Hrabal.

„V šatně jsme si řekli, že když už to máte takto rozehrané, že se o úspěch pokusíme porvat až do konce. Důležité bylo, že jsme si v závěru utkání drželi tříbrankové vedení. Na Hranicích už byla znát nervozita, nedařilo se jim. Navíc nám výborně zachytal Pepa Pour. A co rozhodlo? Určitě naše nasazení," dodal Buček.

Pro Přerov bude stěžejní nadcházející zápas, který sehraje doma v neděli proti Kopřivnici. Souboj s týmem, který také bude hrát o setrvání v soutěži, je na programu až od 18 hodin. Hranice čeká ve stejný den od 10.30 bitva se Zubří.

T.J. Sokol Přerov HC – TJ Cement Hranice 26:24 (15:12)

Nejlepší střelci: Hardt 9, K. Zemánek 5, Mužík 5 – Rachač 5, Galus 5, Stržínek 4.

Přerov: Pour, Prauzek – Ďurčík, Hradil 2, Kozlovský 1, K. Zemánek 5, Mužík 5, Buček 4, Hardt 9/1, Frančík, Valášek. Trenér: Richard Buček.

Hranice: Kučerka, Kleisl – P. Magrla 2, Stržínek 4/1, Rachač 5, J. Zemánek, Brož, Čadra 3, Konšel 2, Kobliha, J. Samiec, Galus 5/3, T. Samiec, Šíra 3. Trenér: Libor Hrabal.