Avšak tento fakt hostujícím spíše nahrál a po hodině hry se tak radovali z vysoké výhry 38:22. K utkání se vyjádřil domácí Filip Hardt.

Filipe, vstup do dnešního zápasu jistě nebyl podle vašich představ. Promítl se tento nevydařený úvod hodně do dalšího průběhu zápasu?

Podle mě byly rozhodujícími faktory naší prohry uspěchané přihrávky na pivota a nepřipravená střelba. A zrovna takový tým jako je Zubří, dokáže naše chyby snadno potrestat. To byl i případ začátku zápasu, kdy následoval jeden, druhý rychlý brejk, dostali jsme laciné góly a to se potom těžko dotahuje.

Překvapilo vás Zubří svou hrou, nebo jste s jejich herním pojetím dopředu počítali?

To ne, my jsme určitě čekali, že budou hrát na rychlé brejky. Ona je to dlouhodobě jejich typická hra. Bohužel se jim podařilo dostat nás přesně tam, kam potřebovali. Ztráceli jsme lehce balony a oni toho dokázali využít.

Který okamžik utkání byste označil za zlomový? Přece jen poločasové manko tří branek vám ještě dávalo šanci na bodový zisk.

Určitě náš vstup do druhého poločasu. Zubří hned ze začátku přidalo další zásahy, a to když pak vedete o šest, sedm branek, uvolníte se. Naopak my se s narůstající ztrátou dostali do stresu a nedokázali se pak už do zápasu vrátit.

V příštím střetnutí vás čeká Plzeň, s níž se utkáte v rámci osmifinále Českého poháru. Věříte, že se přesto můžete před domácím publikem odrazit k lepším výsledkům?

Stále jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Pokud budeme lépe plnit to, co si řekneme před zápasem, pak máme určitě šanci uspět. Také bude důležité vyvarovat se chyb. Hlavně se ale bude začínat za stavu 0:0 a stát se tak může opravdu cokoliv.

TOMÁŠ STOKLÁSEK