Hned první duel přivedl na kurty jednoho z vítězů Davis Cupu. Prostějovského odchovance Jana Hájka. Ostřílený reprezentant neměl s Lubomírem Majsajdrem žádné problémy. Po úterní autogramiádě v Olomouci byl Hájek nabit pozitivní energií a soupeře smetl 6:3 a 6:2.

„Byl to můj první zápas po přestávce. Je to vždycky všelijaké. Jsem rád, že jsem to zvládl. Podal jsem ne extrémně dobrý výkon, ale solidní určitě. Na výhru to stačilo," usmíval se po svém utkání Jan Hájek.

Další bod přinesla Prostějovu Petra Cetkovská. Ta jasně přehrála Karolínu Stuchlou ve dvou setech 6:4 a 6:2. Skvělý hanácký vstup do utkání poté potvrdila největší ženská hvězda Agrofertu Agnieszka Radwaňská. Proti ní postavil Liberec kazachstánskou tenistku Sesil Karatantchevu. Ta dokázala výborné Polce konkurovat jen v prvním setu, který přesto prohrála 6:4. V tom druhém už Radwaňská naprosto dominovala. Jediné zaškobrtnutí přišlo za stavu 5:0, když Karatantcheva sebrala favoritce alespoň jeden gam. Výhra polské tenistky poslala Prostějov už do vedení 3:0 navíc na vedlejším kurtu válel Florián Mayer. Vše nasvědčovalo kruté liberecké porážce.

Mayer také potvrdil svou roli favorita. Jana Kunčíka vyprovodil z kurtu podobně jako před tím Radwaňská Karatantchevu, tedy 6:4 a 6:1. Výhru Prostějova poté zajistil skvělou hrou Fin Jarkko Nieminen. Ten za pouhých třiačtyřicet minut rozdrtil Michala Schmida 6:2 a 6:2.

„Jarkko hrál velmi dobrý tenis. Soupeř nekladl velký odpor. Zaslouženě vyhrál," pochválil svého svěřence Jiří Novák. Závěrečnou tečku za hanáckým triumfem pak přidal Philipp Kohlschreiber, který také ve dvou setech zvítězil 6:3 a 6:4. Jeho sokem byl Benjamin Becker.

„Ve středu šly zápasy velice rychle, což je pro nás dobře. My jsme věděli, že ve finále jsme. Stačila by nám i porážka 7:2. Navíc Liberec nastoupil v oslabené sestavě. Jejich dvojka Przysiezny odjel se zraněním domů. Je jen dobře, že byly všechny zápasy na dva sety a posunuly nás do finále," radoval se nehrající kapitán TK Agrofert Prostějov Jiří Novák.

Prostějov tak hladce postoupil do finále české extraligy. V něm se diváci už mohou těšit na českou mužskou jedničku Tomáše Berdycha.

„Tomáš by měl nastoupit," potvrdil Jiří Novák. V bitvě o titul vyzve Prostějov jeho odvěký rival z Přerova.

Hanácké finále začne ve čtvrtek v deset hodin.