Po dvou jasných duelech v Praze chtěly svěřenkyně trenéra Libora Gálíka na domácí půdě Olymp potrápit, dařilo se jim to však pouze v úvodním setu. Do toho vstoupily lépe, když si v úvodu vzaly náskok 5:2.

Poté se hra srovnala, Olymp šel poprvé v utkání do vedení za stavu 9:10 z pohledu Přerova. Na to ještě domácí volejbalistky dokázaly odpovědět díky dobrému bloku a vedení si vzaly zpět – 13:11.

Do druhého technického time outu už ale šly za nepříznivého stavu 15:16. Pražanky se pak dostaly do trháku a vítězství v sadě 25:17 už si pohlídaly.

„Začali jsme docela slušně, držely jsme se s Olympem do stavu 16:16. Měli jsme i několik lehkých míčů, které kdybychom proměnili, tak jsme mohli odskočit a udělat set zajímavější. V koncovce nás opět Olymp dostával servisem, což pak vlastně pokračovalo do konce zápasu," hodnotil přerovský trenér Gálík utkání.

Druhý set byl jasnou záležitostí Olympu. Ten šel hned v úvodu do vedení 6:3, které chtěl trenér Gálík mírnit oddechovým časem. To se mu však nepodařilo, převaha hostujících smečařek byla až příliš viditelná. V průběhu sady si pražské hráčky vybudovaly více než desetibodový náskok, který navýšily až do konečného stavu 25:10.

Také ve třetím setu si Olymp vybudoval rychlý náskok, do druhého technického time outu se šlo za jasného stavu 16:7. Domácí hráčky pak ještě zabraly a snížily na rozdíl pěti bodů. Za stavu 18:13 pro Pražanky si jejich trenér Stanislav Mitáč vzal oddechový čas, který jeho svěřenkyně probral. Olymp začal hrát svoji hru a zaslouženě zvítězil i v této sadě 25:14.

„Chyběly nám zkušenosti. I když Olymp nehrál v nejsilnější sestavě, prostě jsme na ně nestačili. Měli jsme v celé sérii špatný příjem, kde jsme vyhořeli," uvedl trenér Přerova hlavní důvody čtvrtfinálového neúspěchu.

Překvapení se tedy nekonalo, volejbalistky Prechezy během tohoto ročníku sužovalo více problémů, ať už uvnitř klubu či s hráčským kádrem. Na lepší umístění mohly Přerovanky dosáhnout pouze, pokud by se jim podobné trable vyhnuly.

„Na play-off nám chyběla Dita Gálíková (kapitánka týmu, pozn. red.), během sezony odešly některé důležité hráčky. Ty mohly v této sérii něco rozhodnout, takto jsme proti Olympu neměli šanci," je si vědom Gálík.

Sezonu hodnotil s lehkým zklamáním.

„Odešla nám blokařka po uzavření soupisek, pak už jsme nemohli dopsat nikoho dalšího, což byl taky problém. Sezona byla dobře rozehraná, i když už ze začátku nám chyběla Kateřina Mlčáková. Přesto jsme do půlky sezony byli pátí v tabulce. Potom se zranila Gálíková, zranilo se libero a odešly dvě důležité hráčky," konstatoval přerovský trenér.

Do příští sezony čeká kádr Prechezy několik změn.

„Půlka týmu bude v příští sezoně pokračovat, s půlkou týmu se asi rozloučíme. Nastanou i jiné změny, ukázalo se, že je potřeba kádr zkvalitnit třeba až na konec sezony. Něco se dít musí, budeme o tom nyní v klubu jednat," řekl na závěr Libor Gálík.

Volejbal Přerov Precheza – PVK Olymp Praha 0:3 (-17, –10, –14)

Rozhodčí: R. Bohačík, T Zimmermann. Počet diváků: 100.

Přerov: Skřičková, Šťastná, K. Kohoutová, Pavelková, Holišová, Langová, libero Přibylová. Střídali: Rašková, Svobodová. Trenér: Libor Gálík.

Olymp: Kopecká, Hodanová, Mudrová, Jančaříková, Škrampalová, Trnková, libero Dostálová. Střídali: Kalhousová. Trenér: Stanislav Mitáč.