Sobotní sprint na 200 metrů vystřídaly nedělní dlouhé tratě. Pouze benjamínci stejně jako v Komárně zdolávali dva kilometry v případě ročníků 2004 a 2005 v sobotu na singlu a v neděli na deblu a ročníky 2006 a 2007 po oba dny pouze v jednotlivcích.

Junior Josef Havlík startoval vinou zdravotních potíží téměř po roce a pomalu se dostává zpátky do reprezentační formy. V jednotlivcích na kánoi svůj návrat oslavil stříbrem ze sprintu a bronzem z vytrvalosti na 6 kilometrů.

V dorostu obsadily kajakářky Kateřina Solařová a Nikol Peterková na deblu ve sprintu pátou příčku. Kanoisté Kristýna Špalková i Martin Večerka na singlech shodně proťali cíl šestí jak na 200 metrů, tak na 4 kilometry.

V žácích na kajaku v jednotlivcích Jan Macháček zvítězil na dva kilometry a sedmý skončil na 200 metrů. Zdeněk Mach na delší trati dopádloval devátý. Společně na deblu se pak blýskli zlatem ze sprintu. Kajakářky Gabriela Hermély a Inka Ševčíková ve dvojici na 200 metrů finišovaly šesté. Na singlech dojely ve sprintu Hermély pátá a Ševčíková šestá a na 2 kilometry si svá umístění prohodily.

Nejvíce přerovských závodníků nastoupilo v kategorii benjamínků.

Mezi kajakáři ročníku 2004 na singlu triumfoval Vojtěch Macháček a spolu s osmým Lukášem Přibylem pak ve dvojici obsadili páté místo. Eliška Jurečková na deblu s Annou Pavlíčkovou z Ostrožské Nové Vsi dokončily závod jako sedmé.

O rok mladší kajakáři ročníku 2005, mezi jednotlivci osmý Ondřej Béňa a desátý Petr Kotek, dosáhli na deblu společně na devátou příčku.

V ročníku 2006 na kajaku nenavázal v neděli čtvrtý Jakub Csoma na sobotní bronzovou medaili. V sobotu se více dařilo i šestému Mikuláši Vičarovi a osmému Albertu Šimkovi, kteří si následující den pohoršili na osmou, resp. jedenáctou pozici.

Na singl kajaku v ročníku 2007 v neděli vylepšil Ondřej Zahradníček sobotní sedmé místo na páté, zatímco Martin Klim po oba dny shodně dopádloval jedenáctý.

Nejmenší závodníci soutěžili na 200 metrů v tzv. Krbec Cupu a singlkajakářka Laura Csomová vybojovala stříbro.

Příkladem svým svěřencům šli také trenéři. Veteránka Lucie Kotoučová na singlkajaku dosprintovala druhá a nezalekla se ani vytrvalosti na 4 kilometry, v níž zopakovala shodné umístění. Ve společné kategorii dospělých mužů a veteránů na 200 metrů v jednotlivcích na kánoi postříbřil své vystoupení Libor Šulák a na kajaku zůstala pro Tomáše Csomu pouze bramborová medaile.

Přerovské závodní družstvo se na Slovensko vrátí i na počátku prázdnin, neboť ve sportovním centru v Komárnu je čeká závěrečné soustředění před mistrovstvím republiky.

Autor: Jakub Grmela