Přerov o svém postupu do horní šestky rozhodl v předposledním kole, když doma porazil Jičín 31:29. V základní části se mohl spolehnout na ofenzivu. Soupeřům nasázel celkem 636 branek.

„Máme čtvrtý nejlepší útok, co se podle procentuální úspěšnosti týče (56,57 %). Dáváme v průměru téměř třicet branek na zápas, což je slušné,“ pověděl trenér Miroslav Frank.

Sokoli přitom nehrají klasickou házenou postavenou na rychlém protiútoku.

„Produkujeme spíše tak zvanou spojkovou házenou, kdy se zaměřujeme na zakončení z postupného útoku. Co nás však trápí, tak jsou výkyvy v obraně,“ sdělil kouč, jehož tým má jedenáctou nejhorší defenzivu, když inkasoval 664 gólů.

Na útočné polovině soupeře se tým nejvíce opírá o střeleckou potenci Roberta Plška (122 branek) a Tomáše Perničky (117), druhého a šestého nejlepšího střelce celé soutěže.

„Je to také dáno tím, že máme úzký kádr a hráči mají na hřišti více prostoru. I když se jim třeba nedaří, tak hrají a vyprodukují více střel než například hráči Karviné nebo Zubří,“ vysvětluje.

Sokoli mají v letošním ročníku už de facto splněno, horší než šestí totiž být nemohou, s čím před ročníkem 2011/2012 nepočítal ani ten největší optimista.

„Hráči si však musejí uvědomit, že sezona ještě nekončí a dobrý dojem z ní mohou pokazit nedůstojnou hrou. Do každého utkání musíme jít naplno s cílem bodovat. Především pak v domácím prostředí jsou některá družstva 
k poražení. Hlavně Lovosice 
a Jičín,“ zdůraznil Miroslav Frank.

Cílem bude získat body a pokusit se zabojovat o páté místo, jež nyní patří Lovosicím, na které před začátkem nadstavby ztrácí Přerov jen dva body.

„Celou sezonu jsme zatím měli štěstí, co se týče zranění hráčů. Během měsíce a půl teď odehrajeme deset utkání, což je obrovské množství, a bude také záležet na tom, jak se s tím úzký kádr srovná. Doufám, že na to budeme stačit jak po fyzické, tak herní stránce. Máme úzký kádr, a proto dostanou více prostoru i hráči z lavičky, především pak na hřištích soupeřů,“ vysvětluje.

Každé oslabení o zkušeného hráče je pro Přerov velkou ztrátou.

„Brankář Štolcar nenastoupí k prvnímu utkání na Dukle z pracovních důvodů. Doufejme, že je to poslední oslabení, protože každý takový výpadek je cítit. Přesvědčili jsme se o tom v posledním utkání základní části ve Frýdku-Místku, kde to nebylo zrovna ideální,“ dodal trenér Miroslav Frank.

Jak už kouč Přerova zmínil, první špíl v nadstavbové části čeká jeho svěřence v sobotu na palubovce první Dukly Praha. Doma se poté ukážou ve středu 18. dubna, kdy od šesti večer přivítají Jičín.

Domácí zápasy Přerova v nadstavbové části

2. kolo středa 18. dubna 18.00 Přerov – Jičín
4. kolo neděle 29. dubna 10.30 Přerov – Lovosice
6. kolo neděle 6. května 10.30 Přerov – Dukla
8. kolo neděle 13. května 10.30 Přerov – Zubří
10. kolo neděle 27. května 10.30 Přerov – Karviná