Karlovská technická trať již vloni Procházkovi výborně svědčila, což potvrzoval i letos od začátku závodu.

Popelka nezůstával pozadu a předváděl na trati také spolehlivé výkony.

Po úvodním kole tak vypadal závod pro přerovské barvy úžasně – Procházka průběžně vedl a Popelka figuroval na třetím místě. Nakonec si po pádu ve druhém kole o příčku pohoršil na konečné čtvrté místo. Procházka jízdou „na jistotu" vedení udržel a radoval se z konečného vítězství.

„Mám obrovskou radost. Závod domácího šampionátu se mi podařilo vyhrát skoro po dvou letech a moc si toho cením. Myslím, že před sezonou už se mnou někteří tolik na nejvyšší příčky nepočítali. Ale dokázal jsem, že na mé oblíbené trati můžu být stále nejlepší," byl spokojen přerovský jezdec.

V sobotu se pak ve slovenské Rudině jel Evropský pohár. Toho se z přerovských biketrialistů zúčastnil jen Matěj Popelka, který na mezinárodním poli startuje ještě v kategorii Junior. Pavel Procházka směřuje nyní přípravu na červencové mistrovství světa.

Rudina je známá svými výskoky a přeskoky, což Popelkovi vyhovuje. V sobotu předváděl svůj nejlepší letošní výkon a od začátku juniorské kategorii kraloval. Zvítězil s náskokem propastných osmnácti trestných bodů.

„Závod jsem si užil. Kromě pádu na úvodní sekci jsem jel bez chyb. Konečně jsem protrhl sérii čtvrtých míst, která se u mě táhne již od loňského podzimu," neskrýval radost Matěj Popelka.