Trať letos podle samotných jezdců byla nevídaně rychlá. Z vítězství v královské divizi Super Buggy se tentokrát radoval loňský šampion této třídy Jakub Kubíček.

„Start se mi podařil, ale Radek (Jordák, pozn. red.) tam byl o kousíček rychlejší. V zatáčce krátce po startu jsme šli do sebe, on mi tam nechal malou mezírku, tak jsem šel pod něj, a potom jsem si už jen hlídal pozici a soustředil se na to, abych neudělal chybu a dojel vítězně do cíle,“ byl spokojen Kubíček.

Výsledkovou listinu nedělní finálové jízdy nejsilnější třídy uzavírala velká autokrosová legenda, matador Jaroslav Hošek. Především to ale bylo zásluhou defektu pravé zadní pneumatiky.

„Jak jde auto smykem, tak jsem tu gumu zul zřejmě přes hranu kola, která je velmi ostrá a někdy se stane, že k tomu prostě dojde,“ vysvětlil dvaasedmdesátiletý veterán.

V kategorii Buggy 1600 zvítězil stylem start – cíl Martin Vaňek. Potvrdil tak, že pokud mu naplno funguje technika, je v letošní sezoně nesmírně rychlý. Z pole position vyrazil na trať také Martin Kadlečík a také on suverénně opanoval svou divizi Junior Buggy.

MARTIN SAMOHÝL V PŘEROVĚ OPĚT DOMINOVAL

Kousek ze Zlína má přerovskou trať Martin Samohýl. Reprezentant ve třídě Touring Autocross na své Fabii stejně jako vloni v pohodě zvítězil.

„Super, parádní víkend, krásně připravená trať. Vyhráli jsme vše, co šlo, kromě druhého tréninku. Ve finále se mi podařil start, za což jsem byl hrozně rád. Protože jsme si potřebovali vyzkoušet ještě nějaké věci, tak jsem závod přes velký náskok odjel do cíle v ostrém tempu, abychom byli dobře připraveni na závod mistrovství Evropy, který je pro mě letos prioritou,“ řekl Martin Samohýl.

Divizi Touring D6 letos opanoval Tomáš Jánoš se svým Volkswagenem Lupo. Vítězem v kategorii Kartcross se stal Jan Kuneš. Mezi Racer Buggy 250 byl nejrychlejší Václav Kindl, mezi „sto šedesátky“ patřily Janu Matějkovi a třídu Racer Buggy 125 ovládla Barbora Čepková.

Ivan Němeček, Jan Pořízek