Triatlonový závod startoval v pátek plaveckou částí na přerovské laguně, následoval 32 kilometrový cyklistický úsek a vše završil běh na šest kilometrů s cílem na Výstavišti Přerov.

Jako první doběhl po roce opět Jiří Klíma z CK Kudrna – Pemap Přerov. Stříbro bral Karol Džalaj z Dukly Bánská Bystrica a třetí skončil Lukáš Krpec (Rocktechnik Triatlon).

Trať si nenechal ujít ani jedenáctinásobný mistr České republiky v dlouhém triatlonu Petr Vabroušek. Spokojit se však musel pouze se čtvrtou příčkou.

Sobota už patřila kolům. A to jak silničním, tak i horským. Nejdelší trať silniční Mamut Tour opanoval Tomáš Čer (Bikestyle.cz), který 212 kilometrů zajel v čase 6:15:20. Druhý Jakub Bittner dojel se ztrátou minuty a 46 vteřin, stejně jako bronzový Petr Svačina, o stříbru tak rozhodovaly setiny sekundy.

Na dlouhou trasu si troufly i dvě ženy, Hanka Ebertová a Lenka Bartošová. O něco lépe se vedlo stejně jako před rokem první jmenované, ta trať zvládla za 8 hodin 23 minut a 35 sekund.

Středně dlouhá trasa na 136 kilometrů patřila drážďanskému Robertu Petzoldovi. Jeho času 3:51:50 se nejvíce přiblížil Lukáš Tomášek (Aper-Lahofer), třetí příčku si vyjel v těsném finiši Polák Tomasz Dudziak (Wertykal.com). Mezi ženami obhájila loňské prvenství přerovská Jana Bednaříková.

Domácí závodníci z CK Kudrna – Pemap týmu si vedli skvěle i na nejkratší 83 kilometrové trati. Nejrychlejší byl Petr Oravec, jeho kolega a loňský vítěz Stanislav Špiler dojel druhý. Z žen se nejvíce dařilo Nadě Voráčové.

Dvě trasy připravili pořadatelé také pro milovníky horských kol. Delší 55 kilometrů dlouhou trať ovládl Marek Rauchfuss v čase 1:50:41. V kratší variantě MTB závodu na 30 kilometrů nejvíce zazářil Martin Rábl.