„Olymp není tak silný, navíc má zraněnou Meidlovou, která byla v přípravě jejich nejlepší hráčkou. Chtěli jsme ten zápas vyhrát a nejlépe 3:0, protože tím jsme nedali soupeři šanci," byl po utkání spokojen trenér Přerova Libor Gálík.

Přerovanky soupeřkám v prvním setu rychle utekly na pětibodový rozdíl, který si až na pár krátkodobých výpadků udržely až do konce sady.

Druhé dějství začalo přesně naopak, do trháku se dostaly Pražanky. Zubřice však začaly mocně dotahovat a po smeči americké posily Yancyové bylo srovnáno 21:21. Poté už se domácí tým dostal do vedení a stejná hráčka klíčový set svou smečí ukončila. Přerov sadu získal v poměru 25:23.

„Samozřejmě se to trošku zvrtlo ve druhém setu, kdy jsme udělali neskutečné množství vlastních individuálních chyb. Tam jsme měli co dělat. Naštěstí jsme zvládli koncovku, což se promítlo i do třetího setu, který byl klidnější, i když v dnešním volejbale to nikdy není klidné až do konce," usmíval se kouč Zubřic.

Třetí set měl nejjednoznačnější vývoj. Domácí volejbalistky působily sebejistým dojmem a v pohodě si došly pro výhru 25:15. O nejvíce bodů vítězek se postaraly Lenka Kohoutová s Evou Svobodovou.

„Zahrály nám dnes dobře všechny hráčky. Sem tam jsme měli nějaký problém, ale v další výměně se to zlepšilo a ta hráčka si zase začala věřit. Takže si myslím, že rozhodlo týmové pojetí. Největší rozdíl byl taky v jejich a našich středových hráčkách," řekl závěrem Libor Gálík.

Volejbal Přerov – PVK Olymp Praha 3:0 (20, 23, 15)

Nejvíce bodů: L. Kohoutová 17, Svobodová 14, Yancyová 13 – Melicharová 12, Kalhousová 11, Bartošová 7.