Aktuálně druhý jezdec celkového pořadí šampionátu zvítězil ve finále stylem start – cíl. Vedoucí závodník mistrovství republiky Jakub Kubíček dojel třetí. Druhý byl Petr Bartoš.

„Hodně záleželo na startu, který se mi skvěle povedl. Motor funguje neskutečně, jsem s ním obrovsky spokojen, velký dík patří mechanikům," řekl Smrž po svém triumfu České televizi.

Radost udělal přerovským fanouškům domácí jezdec Martin Samohýl v automobilové divizi Touring Autocross. Se svou Fabií s přehledem zvítězil, přestože se během víkendu nevyhnul technickým problémům.

„V sobotu se nám trošku nedařilo, protože jsme měli něco s elektronikou. Problémy se přesunuly až do neděle. Nakonec se nám závadu podařilo odstranit. Ve finále jsem trošku zaspal na startu, ale díky tomu, že je to auto tak rychlé, jsem na soupeře stačil a pak už si jen hlídal pozici a zkoušel si různé průjezdy na Evropu," prozradil Samohýl, který už vyhlíží hlavně srpnové mistrovství Evropy opět v domácím prostředí.

Také v dobře obsazené divizi Touring Autocross 1600 měl šance na pódiové umístění domácí jezdec. Zdeněk Antony nakonec dojel pátý, motor jeho Škody Rapid už výkonnostně na nejlepší nemá. V této kategorii si pro prvenství dojel Josef Kořínek se Škodou Citigo.

Vítězové všech kategorií:

Super Buggy: Jan Smrž

Buggy 1600: Miloslav Vaněk

Kartcross: Ondřej Šlechta

Junior Buggy: Lukáš Novotný

Racer Buggy 250: Václav Kindl

Racer Buggy 125: Milan Svoboda

Touring Autocross: Martin Samohýl

Touring Autocross 1600: Josef Kořínek

AUTOŘI: Ivan Němeček, Jan Pořízek