Na nově zrekonstruovaném vítkovickém atletickém stadionu se představil také zástupce SK Přerov Matěj Vojáček (kategorie roč. 2004–2005) na trati 200 m. Za svým kvalifikačním časem sice zaostal, ale i tak předvedl hezký výkon 35,05 s, se kterým obsadil konečné sedmé místo.

Ve stejném týdnu také probíhala Letní olympiáda dětí a mládeže v Uherském Hradišti. Do výběru Olomouckého kraje se dostali čtyři přerovští atleti. Skvěle si vedl mladší žák David Drštička, který si v rozběhu na 60 m vylepšil osobní rekord na 7,85 s a hladce postoupil do semifinále. Ve finálovém běhu předvedl výborný čas (7,90 s) a umístil se na šesté příčce.

Tři zástupce jsme měli v běhu na 100 m př. staršího žactva, bohužel se i přes vynikající výkony ani jeden z nich nepodíval do finále. Nejvýraznější zlepšení předvedl Pavel Mikuláček, a to o čtyři desetiny vteřiny (14,80 s)! O dvě setiny vylepšený osobní rekord může těšit také Rostislava Mališku (14,56 s). Na úrovni osobního maxima zaběhla i Veronika Májová (15,76 s). Ta navíc přidala osmé místo ve skoku vysokém (156 cm).

Jedenáctý v dálce byl Pavel Mikuláček (545 cm). Bohužel se mu finálový závod nevydařil tolik jako kvalifikace, ve které atakoval své maximum (589 cm). Chuť si ale vylepšil ve štafetě na 4×60m, kde startoval také přerovský Mališka. Hoši společně s olomouckými Adamem Röderem a Dominikem Orálkem zaběhli třetí nejlepší čas a z Uherského Hradiště si odvezli zasloužené bronzové medaile (27,49 s). (mk)