Juniorský kanoista Josef Havlík se po vleklých zdravotních problémech opět výrazně hlásí o slovo a neustále se zlepšuje, což prokázal druhým místem na trati 14 kilometrů.

Dorostence na kánoi čekalo 11,2 kilometrů a výborně se s nimi vypořádal a stříbro v jednotlivcích vybojoval Martin Večerka, přestože ještě týden před tím trénoval sprinty, ve kterých 23. až 25. září úspěšně reprezentoval Českou republiky na závodech Olympijských nadějí v Szegedu.

Nikol Peterková, která teprve nedávno přesedlala z kajaku na kánoi, sklidila ve dvojici s novoveskou Veronikou Húskovou první úspěch v podobě bronzu ze vzdálenosti 6,2 kilometru. Na singlu její výkon stačil na šestou příčku.

Další stříbro pro Spartak přidali žáci Jan Macháček a Zdeněk Mach v kajaku dvojic na 8,8 kilometru. Jan Macháček svou formu potvrdil ještě bronzem mezi jednotlivci. Začínající kanoista Vojtěch Neradil se na tutéž vzdálenost radoval z bronzu na deblu s litovelským Markem Pruckem.

Benjamínky všech věkových kategorií čekala oproti běžným 2 kilometrům vzdálenost 3,6 kilometrů. Kajakář Vojtěch Macháček se s ní mezi nejstaršími popasoval nejlépe a v jednotlivcích udělal zlatou tečku za letošním rokem.

Dřiny se nezalekl ani veterán Libor Šulák, který šel svým svěřencům tím nejlepším příkladem a v závodě na 14 kilometrů na kánoi jednotlivců suverénně triumfoval.

Úspěšný rok přerovských kanoistů podtrhuje zařazení pětice Večerka, Jan Macháček, Mach, Ševčíková a Hermély mezi nejlepší vrstevníky do Sportovního centra mládeže, čímž se před nimi otevírá možnost dalšího sportovního růstu a současně je to motivací pro ostatní závodníky Spartaku.

Autor: Jakub Grmela