Kvůli závadnému jídlu, které způsobilo střevní potíže většině přítomných z řad závodníků i členů realizačních týmů včetně Přerovanů a bylo důvodem pro výrazné změny časového programu a vypuštění některých jízd, znamenaly závody pro pořadatele velmi nepovedenou generálku před nadcházejícím podnikem světového poháru, který hostí na konci tohoto měsíce.

Výprava Spartaku čítala celkem 20 závodníků, z nichž se se vzdálenostmi 500, 1000 a 2000 metrů nejlépe popasovali ti nejmladší. Na nejcennější zlato dosáhl na 500 metrů mezi nejmladšími benjamínky Jakub Csoma na kajaku v jednotlivcích. O stupínek za ním dojel stříbrný Miroslav Nezhyba a překvapil pátý Mikuláš Vičar. V závodě na 2 kilometry pak Csoma obsadil 9. místo.

Mezi staršími benjamínky dosáhli na singlkajaku Petr Kotek a Ondřej Béňa v různých jízdách shodně na čtvrtou příčku. Na 1000 metrů společně dopádlovali devátí ve dvojicích.

V nejstarších benjamíncích sice kajakář Vojtěch Macháček nenavázal na loňské výhry, na singlu však získal dvakrát bronz na 500 a 2000 metrů.

Žákům se nepodařilo přetavit žádný start v medaili, výkony kajakářů Jana Macháčka, Zdeňka Macha a Gabriely Hermély ovšem zaslouží uznání. Macháček se v jednotlivcích dokázal mezi 80 soupeři probít na výtečné šesté místo na 500 metrů a na sedmé na kilometru. Na deblu se společně s Machem umístili na 500 metrů pátí a na kilometru osmí. Žaček nastoupilo 45 a Hermély si mezi nimi na singlu připsala skvělou pátou příčku na 500 metrů a sedmou na 200 metrů. V obou případech se před ni přitom vklínily tři slovenské závodnice.

Kanoista Vojtěch Neradil společně s Markem Pruckem z Litovle proťali na deblu na kilometru cíl jako desátí.

Přestože se dorostenec Martin Večerka kvůli početným rychlejším slovenským startujícím neprobojoval na kánoi v jednotlivcích na žádné trati do finále, na deblu s Matyášem Bokočem z pražského KVS dopádloval na 500 metrů jako čtvrtý těsně pod stupni vítězů.

Předvedené výkony přerovských závodníků jsou přitom příslibem do dalšího pokračování nedávno rozběhlé sezóny. (red)