V pátečním bezvětří, pro Poznaň tak neobvyklém, se pod šedými mračny přerovští dorostenci představili v jednotlivcích na kilometrové trati. Kajakář Jan Macháček i kanoista Vojtěch Neradil zakončili, byť těsně, svou pouť v semifinále, jehož práh ovšem překročila Gabriela Hermély a ve finále dopádlovala devátá. Junior Martin Večerka se představil na deblkánoi ve dvojici s vltavotýnským Vojtěchem Nováčkem a připsali si slušné páté místo.

Přerovští veslaři Valentýna Kolářová, Kateřina Pivková a Tomáš Šišma dovezli tři zlaté medaile z juniorského mistrovství světa 2018 v Račicích
Veslaři Přerova úspěšně zajeli finále poháru i mistrovství republiky

VEČERKA ZÍSKAL BRONZ NA ČTYŘKÁNOI

Na víkend se obloha sice rozjasnila slunečními paprsky, avšak o slovo se přihlásil neoblíbený vítr. V sobotu na 500 metrů obsadila Gabriela Hermély na deblkajaku s Valerií Beránkovou z KVS Praha šestou příčku. Martin Večerka na čtyřkánoii s Nováčkem, Vojtěchem Burdou ze Sezemic a Matyášem Bokočem ze Sokola Pražského pak ukořistili velmi cenný bronz.

V nedělních sprintech na 200 metrů pak dvojice Hermély a Beránková skončila v semifinále, ze kterého nepostoupil ani Večerka v jednotlivcích. S Nováčkem na deblu ovšem zopakovali své páteční umístění.

Celkově česká reprezentace vybojovala 8 medailí a v celkovém bodování skončila pátá.

JAKUB GRMELA