„Šance proti Jičínu nejsou velké. Do poslední chvíle bojovali o play-off, mají tedy určitě kvalitnější mančaft než my. Mají navíc na začátek výhodu domácího prostředí, takže to bude hodně těžké," řekl stavební kámen přerovské hry a pokračoval. „Na rovinu, nám by muselo vyjít vše a Jičín by musel hrát hodně špatně, aby se nám na něj nějak podařilo vyzrát. Bude to ale také hodně o gólmanech," myslí si přerovská spojka.

Jičín skutečně bojoval o play-off do poslední chvíle. Až v závěrečném kole základní části v zápase o všechno totiž jasně podlehl na půdě Karviné, které tak poslední místečko mezi elitní osmicí přenechal. Poslední vzájemné střetnutí Sokolů s Jičínem dopadlo drtivým vítězstvím házenkářů od lesa Řáholce 39:19. Ti navíc v tomto klání hráli na půdě Přerova, v domácím duelu si se Sokoly poradili poměrem 30:15. Nejsou však jediní, kdo si proti nim s chutí zastřílel, sezona byla pro Přerovany krutá.

„Je to smutné, ale bohužel. Hráči, kteří nám sem přišli z nižších soutěží, tak zase buď odešli, nebo se zranili. Nás starší teď doplňují dorostenci, kteří ještě mají vše před sebou. Chybí nám nějaká střední generace, která by nám pomohla. Měli bychom pak i víc lidí na prostřídání. V takovém počtu, v jakém hráváme, je jasné, že nás soupeř uběhá," vidí Michal Hradil příčiny všech nezdarů Sokolů.

Ústředními postavami jičínského kádru jsou spojky Bohumír Skopal a Tomáš Zeman, kteří společně nastříleli nejvíce branek svého týmu. Góly Jičína jsou ovšem rozprostřeny prakticky do celého jeho družstva, což svědčí o kolektivním pojetí hry svěřenců trenérů Aleše a Petra Babákových. To v Přerově střílí branky, dá se říct, tři hráči. Tomáš Pernička, který skončil v konečné tabulce střelců po základní části dokonce na pátém místě, Michal Hradil a Robert Buček. Zdá se ale, že Sokoli přeci jen pro vyřazovací boje posílí.

„V play-out by nám měl pomoct Kosina z Prostějova. Jedná se také o příchodu dvou hráčů, kteří hráli národní házenou. Mají nějaké zkušenosti, tak uvidíme," prozradil Hradil.

V sobotu a v neděli tedy pomůže Přerovu jedině zázrak. Na domácí půdě nejspíš také, přesto papírově větší šance na potrápení favorita budou mít Sokoli právě v hale Spartaku Přerov. Domácí utkání odehrají příští sobotu od 17 hodin.

„Určitě bychom byli rádi, kdyby nám někdo přišel zafandit. Sice jsme nezískali jediný bod, ale můžu říct, že jsme se v každém zápase snažili a odmakali to. Určitě do toho dáme vše, abychom se pokusili něco uhrát doma. Třeba se ještě přeci jen tuto sezonu výhry dočkáme" neztrácí Hradil optimismus.