Duel se odehrál na neutrální půdě v Holešově, kde mají přerovští házenkáři momentálně azyl. Zajímavé je, že na utkání zavítala stovka fanoušků, což je počet, který se v přerovské hale dlouho na házené neobjevil.

„Jednoduše jsme vyhráli poločas, byla to taková honička. Padala spousta branek, Bystřice nečekala takový problém a myslela, že to bude hladší. Ve druhém poločase zlepšila obranu, navýšila náskok na sedm branek. My jsme to ještě stáhli na nějaké čtyři, ale pak jsme třikrát nesmyslně ztratili ve druhé vlně míč, nebyly to ani těžké přihrávky. Mohli jsme se dostat na dostřel," hodnotil zápas nejzkušenější hráč Přerova Michal Hradil.

„Na dva body bylo, výkon se zlepšuje zápas od zápasu a já jen doufám, že to přetavíme v nějaké ty body," pokračoval nejlepší střelec celé první ligy.

„Všechny ty góly bych vyměnil za body. Je to dané tím, že musím víc střílet, protože kolem jsou kluci, kteří jsou mladí a neberou to tak na sebe, jak by měli. Ani dřív jsem takhle nestřílel, spíš jsem rozhazoval přihrávky. Bohužel teď nic jiného nezbylo. Ale teď už to jde nahoru, kluci se nespoléhají pouze na mě a na Roberta (Bučka, pozn. red.)," okomentoval Hradil své vedení v tabulce střelců.

V té prvoligové Sokolu patří pochopitelně poslední pozice, o šest bodů před ním je Dvůr Králové, právě tam se Přerované chystají v sobotu k dalšímu utkání. Protrhnou konečně nešťastnou sérii?

„Mohli bychom, každý zápas je otevřený. Co vím, tak ve Dvoře je to trošku divočejší, co se týče diváků. Pro nás je teď podstatné, abychom se posbírali, protože máme zraněné a nemocné. Snad se dáme do pořádku a uděláme tam vítězství," pověděla na závěr přerovská spojka.

Sokol Přerov HC – TJ Bystřice pod Hostýnem 30:34 (18:17)

Nejvíce branek: M. Hradil 9/2, Jaroš 5, Janeček 4, Hruška 4 – Tiller 9/1, J. Hradil 8, Gabriž 5.

Rozhodčí: Martiník, Petruška. Vyloučení: 5:5. Sedmimetrové hody: 2:2. Diváci: 100.