„Asi do dvaadvacáté minuty jsme hráli vyrovnaně, chvilku vedli hosté, chvilku my, dalo se na to dívat. Pak přišlo to, co nás trápí zatím celou sezonu. Posledních sedm minut prvního poločasu jsme prohráli 1:7 a prvních pět nebo šest minut druhého poločasu 1:7. Soupeř pak vede o deset dvanáct branek a nás tohle dohánět stojí strašně moc sil," krčil po utkání rameny trenér Přerova Richard Buček.

Jeho tým můžou zmíněné pasáže střetnutí opravdu mrzet, v závěru totiž soupeře zmáčkli a na palubovce byli lepším týmem. Stahování náskoku se ale zastavilo na čtyřbodovém rozdílu, hosté si tak odvezli cenné dva body a na ostatní už se historie ptát nebude.

Tahounem přerovského týmu byl opět Michal Hradil, který nastřílel 11 branek, pět z toho ze sedmimetrových hodů. V závěru jej podpořili i ostatní spoluhráči, bohužel pro Sokol už bylo pozdě.

„Asi od desáté minuty druhé půle jsme vysunuli dvě osobky (osobní obranu, pozn. red.), tak nejen, že hráči zlepšili svůj výkon, najednou tam bylo vidět i větší nasazení a bojovnost. To, co nám chybělo. My víme, že mají vynikající spojky, které umí vystřelit, přesto je necháme půlku zápasu vystřelit bez kontaktu. Najednou jsme k nim posledních deset minut přistupovali, a dostali jsme se na rozdíl čtyř branek. Takhle jsme ale měli hrát celý zápas. S nasazením. Pokud takhle budeme pokračovat, tak věřím, že to zlomíme. Je to ale bohužel další zápas, který jsme doma ztratili, takže je to nepříjemné," rekapituloval Bu­ček.

K dalšímu utkání jedou Přerovští do Náchoda. Zápas odehrají v sobotu od 17 hodin.

Sokol Přerov HC – BHS Starý Plzenec 35:39 (15:20)

Nejvíce branek: Hradil 11/5, Buček 9, Jaroš 5, Šoustal 4 – Brož 9, Liška 8, Danielka 7/1, Křížek 5.

Rozhodčí: Kaufman, Procházka. Sedmimetrové hody: 6/5 – 4/2. Vyloučení: 2:3. Přímá ČK: Kříž (St. Plzenec). Diváci: 65.