„Výsledek vypadá hrozivě, ale prohráli jsme si to sami díky mnoha chybám. To, co se nám dařilo v prvním zápase, jsme bohužel nedokázali zopakovat. Vysočina se na nás dobře připravila, ale díky obraně jsme nepropadli ještě víc,“ ohlížel se trenér Mamutů David Novotný.

To, že Vysočina bude těžký soupeř, se čekalo, ale že přerovský útok téměř k ničemu nepustí, to už tak jasné nebylo. Do poločasu dominovala na obou stranách obranná hra, hosté šli do vedení 6:0 díky touchdownu Mašity.

To ještě z pohledu domácích vypadalo jako dobrý výsledek. K obratu stačilo doběhnout do koncové zóny a potvrdit alespoň jedním bodem. Útočníkům Mammoths se ale vůbec nedařilo, kupili spoustu chyb a doslova odevzdávali míč soupeři.

Za stavu 0:12 udělali Přerované změny v útoku. Jindy spolehlivý quarterback Štěpáník byl vystřídán Radimem Dohnalem. Nutno říct, že výměna ústřední postavy útoku oživila celou hru. Ani zlepšený výkon útoku a výborná práce obrany však nezabránila dalšímu skórování soupeře. Čestný úspěch Mamutů v podobě tří bodů za fieldgoal z nohy Štěpána Pokorníka uzavřel celé utkání.

„Selhání útoku nebylo vinou pouze quarterbacka Štěpáníka, který se krátce před zápasem potýkal se zdravotními problémy, ale zejména receiverů (krajních hráčů útoku, kteří většinou běhají pro přihrávky vzduchem, pozn. red.). Ti se nedokázali uvolňovat pro pas a v případě potřeby blokovat při běhových akcích. Nyní se chceme zaměřit na odstranění těchto nedostatků a zbytečných chyb, díky kterým jsme přišly o spoustu yardů,“ prozradil David Novotný.

Přerov nyní čeká dvojzápas s papírově slabším soupeřem – Pardubicemi Bucks. Kozli jsou v soutěži jednoznačně poslední. Domácí mač s nimi Mammoths sehrají 21. května od 14 hodin opět na stadionu v Alšově ulici.

Přerov Mammoths – Vysočina Gladiators 3:18 (0:6, 0:0, 0:6, 3:6)