Zubřany však trápí množství zranění a Hranice, které na Valašsko poprvé přijely i s největší letní posilou Kamilem Heinzem, toužily prodloužit svou vítěznou šňůru. To se jim ale nepodařilo, když prohrály o čtyři branky.

Zápasy těchto soupeřů se vyznačují výbornou diváckou kulisou, což se také potvrdilo. Úvodní výhoz patřil domácím, na jehož konci stálo uvolnění Mézla a branka na 1:0. Ve 2. minutě se prosadili také Hraničtí – Indrák přesnou střelou vyrovnal. Zubří chtělo co nejdříve strhnout zápas na svou stranu, čemuž také vypovídá skóre 5:2 z osmé minuty.

Cement se však tlaku domácích nezalekl a o minutu později to bylo zase těsné – 5:4. Poté se v rychlém sledu za sebou prosadili Galus, Šíra a Indrák, kdy branka posledního jmenovaného znamenala vyrovnání na 8:8.

Hranice i v nadcházejících minutách držely tempo a v 15. minutě šly také poprvé do vedení.

Průběh nejen prvního poločasu, ale i celého zápasu, ovlivnily trestuhodně zahozené vyložené šance Cementu. No a Zubří, i když mu chyběly opory Bechný se Stržínkem, toho dokázalo beze zbytku využít.

Ve 21. minutě vedli domácí 13:11. Cement ještě chvíli držel krok i zásluhou první trefy Heinze. Ale valašskou mašinu už nezastavil ani oddechový čas kouče Hegara.

Domácí odcházeli do šaten za velmi povzbuzujícího stavu 19:15 ve svůj prospěch a zdálo se, že zápas mají ve svých rukou.

Do druhého dějství to chtělo ze strany Hranic nějakou změnu, či impuls, který by tým mohl nakopnout. Trenér sáhl po druhém brankáři Fabiánovi. Ten důvěru trenéra nezklamal. Několika zákroky stále držel akcie hostů.

Ve 36. minutě přišel jeden ze zlomů v zápase. V krátkém čase byli vyloučeni Šíra s Galusem a Valaši hráli více než 90 sekund dvojnásobnou přesilovku. Hosté se ale ve čtyřech dokázali semknout a i díky brankáři Fabiánovi dostali pouze jediný gól.

Jenže Cement sráželo také množství technických chyb. Po kiksech Galuse a Pavlíčka vedli Valaši 23:18. A poté přišla další vyloučení na straně Cementu, tentokrát Pavlíčka a Bednaříka a s nimi i rozhodnutí, kdo že si připíše důležité vítězství. Domácí totiž početní převahy využili daleko lépe než na začátku druhého poločasu. Výsledkem toho byla 48. minuta a stav 27:20.

Cementu už nezbýval čas a po sérii oslabení už také sil mnoho nebylo. Absolutního vrcholu dosáhlo Zubří v 54. minutě, a sice vedení o osm branek 31:23. V samotném závěru Valaši polevili a Hranice výsledek alespoň zkorigovaly. Konečný stav utkání 33:29 tak dokazuje, že Cement zápas dohrál rozhodně se vztyčenou hlavou.

HC Gumárny Zubří – TJ Cement Hranice 33:29 (19:15)

Nejlepší střelci: Hrstka 7/3, Jurka 7, Mika 6 – Šíra 8, Pavlíček 5/1, Čadra 4, Bajgar 4. Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/1. Vyloučení: 5 – 5. Rozhodčí: Macho, Hájek. Diváků: 750.

Další utkání čeká na Hranice až v neděli 7. listopadu, kdy zajíždějí na půdu úřadujícího mistra z Karviné. No a pak se konečně dočká také hranický fanda domácího zápasu. Premiéra na nové palubovce je na programu ve středu 10. listopadu od 18 hodin, kdy se Cementu postaví jeden z aspirantů na stupně vítězů – tým Lovosic.

MAREK SMOLKA