„Francii jsme vynechali z časových a finančních důvodů. Absolvovat oba poslední závody by totiž bylo hodně náročné, vždyť do Francie to je více než 1500 kilometrů. Navíc jsme na tom byli bodově dobře a měli jsme spočítané, že do osmého místa by nám to mělo vyjít i kdybychom tu Francii nejeli," vysvětluje Ladislav Hanák.

Zúčastnil se tedy jen závěrečného podniku evropského šampionátu v Maggioře, který je hodně prestižní a divácky navštěvovaný. „Je to něco jako u nás Nová Paka," potvrdil.

V Itálii se mu dařilo, vše šlo výborně. „Už od tréninku jsem jezdil dobré časy a ve velké konkurenci jsem vyhrál všechny tři rozjížďky. Bohužel ani tentokrát mi to ale časově nevyšlo na Bernda Stubbeho, který je letos neskutečně rychlý," konstatoval.

Do finále tak šel z druhého místa. „Start se mi povedl, ale v první a druhé zatáčce byla docela skrumáž a propadl jsem se na třetí místo. Oba Němci přede mnou, Stubbe i Hinnenkamp, jezdili rychle, neudělali žádnou chybu, takže mi nedali moc šancí k jejich předjetí," pověděl přerovský autokrosař.

Pod šachovnicí tedy projel jako třetí a v hodnocení celého šampionátu povyskočil na konečnou čtvrtou pozici za Stubbeho, Hinnenkampa a Petra Turka. „Se třetím místem jsem maximálně spokojený, stejně jako s celkovým umístěním. Skončit v premiérové sezoně ve velké třídě čtvrtý, navíc mít na svém kontě o tři vynechané závody méně, to je skvělý výsledek. Z šesti závodů jsem čtyřikrát stál na bedně a dvakrát byl na čtvrtém místě, což jsou výsledky nad naše očekávání," těší Ladislava Hanáka dosažené úspěchy.

Závodní sezona už pro něj skončila, ale v dílně se bude pracovat nadále. Nyní připravuje auto pro Tomáše Pospíšilíka k poslednímu republikovému závodu do Sedlčan, kde bude bojovat o mistrovský titul.

Na úplný závěr sezony poté zvažuje každoroční „setkání mistrů" v Humpolci, kde by případně jel s malé třídě s vypůjčeným vozem od Radka Jordáka.

Konečné pořadí ME, divize Super Buggy

1. Bernd Stubbe (DEU) 152
2. Andre Hinnenkamp (DEU) 102
3. Petr Turek (CZE) 102
4. Ladislav Hanák (CZE)95
5. Petr Bartoš (CZE) 92
6. Wiely Albers (NLD) 81
7. Roman Keřka (CZE) 76
8. Olivier Dufour (FRA) 66
9. Alessandro Gallotta (ITA) 60
10. Janis Boks (LVA) 58